שלום
אני בהריון שני שבוע 35.
ב 12.9 בשבוע 18 הגעתי למיון עקב דימום כבד וחשד לירידת מים אובחן התחלה של היפרדות שלייה ובמיון נאמר לי שעליי להיות במנוחה כמעט שכיבה רוב הזמן עד הלידה. (יצויין שעד אז סבלתי שלוש פעמים מדימומים - ואחרי ביקורים אצל רופא + ביקור במיון הייתי במחלה במנוחה כמעט כל חודש יולי אבל נאמר לי לאחר מכן שאני יכולה לחזור לשגרה).
אחרי המיון בספטמבר הלכתי לבדיקה אצל רופא הנשים ונאמר לי אותו דבר ואני במעקב אחת לשבועיים + מטופלת מאז בכדורים למניעת לידה מוקדמת. (גם בהריון הראשון היו לי בעיות לקראת סוף ההריון - פיגור בגדילת העובר וזו סיבה נוספת שרופא הנשים שלי חשד שיש ל בעיה בקרישת דם בשליה- או משהו בסגנון)
מילאתי טפסים של ביטוח אומי ובאמת אושרה לי שמירת הריון מ 12.9 ועד 12.11 ולגבי ההמשך עד הלידה נאמר לי להעביר מסמכים.
רופא הנשים הבהיר כי עליי להמשיך במנוחה עד הלידה מאחר ווהמטומה שנצפתה עדיין קיימת ונתן לי מסמכים אותם העברתי.
בינתיים, בהתאם להמלצת הרופא וכדי לא קחת סיכון מיותר נשארתי בבית.
כעת, חודשיים אחרי קיבלתי מכתב לפיו רופא המוסד אינו מאשר את המשך שמירת ההריון כלומר מ13.11 והלאה לא מאושרת לי שמירת היריון / לא משולמת לי גמלה.
שאלתי היא מה עליי לעשות?
איך רופא המוסד יכול לערער על החלטת רופא שאצלו אני במעקב אחת לשבועיים? האם עליי לחזור לעבודה? (למרות שאיני מסוגלת לכך מאחר ואני בקושי הולכת/ זזה?!)
ומה עם החודשיים בהם לא קיבלתי כסף?
מה אפשר לעשות? בלתי אפשרי מבחינתי לחזור לעבודה אבל מצד שני לא ניתן לחיות חודשיים+ ללא משכורת...
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי שיבחן את כלול הנסיבות ומצבך הרפואי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר