שלום רב
בהמשך לשאלותיי
היות ואני עובדת עירייה ובפנסייה תקציבית,
ורשאית לצבור ימי מחלה שלא נוצלו. בעת פרישתי לפנסייה אני רשאית לפדות את ימי המחלה בכסף.
נכון להיום האם העירייה צריכה לנקות לי את ימיי הצבירה מהמחלה, על אף ןלמרות שלא הוכרתי כתאונת עבודה?
ושאלה שנייה מי יממן לי את הימים האלה אם לא אוכר כתאונת עבודה?
האם אתה יכול לפרט בהרחבה לגבי
אותו פקיד תביעות, שרשאי לאשר 91 ימי מחלה...אני לפני וועדה רפואית של ביטוח לאומי..בהנחה שלא יכירו בי כתאונת עבודה.
ברגע שהוכרת על ידי פקיד התביעות, את זכאית ל91 ימי אי כושר בחזקה של 100% עבור כל יום וזאת מבלי שתבדקי על ידי וועדה רפואית.
לעניין עצם ההכרה בפגיעה בפגיעה בעבודה -
ברגע שפקיד התביעות הכיר בפגיעה כפגיעה בעבודה, אין הוועדה זכאית לקבוע כי לא נפגעת בעבודה, אלא על הוועדה לקבוע את אחוזי הנכות שנקבעו לך בגין הפגיעה.
אלא שהוועדה כן זכאית לקבוע שאין קשר סיבתי בין הפגיעה למצבך הרפואי ואז לא תקבלי אחוזי נכות.
לדוגמא: נפגעת ביד שמאל אבל הוועדה איתרה שבר ישן ביד שהוא זה שגורם למגבלותיך ולכאביך, ומכאן שפגיעתך ביד שמאל במועד התאונה לא הביאה לכאבים והמגבלות שעליהם את מתלוננת.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה לביטוח לאומי ונזיקי גוף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
באם התאונה לא הוכרה כתאונת עבודה והמעביד נאלץ לשלם על ימי היעדרותך אזי הוא רשאי לנכות את ימי המחלה אשר שולמו לך.
באם המוסד לביטוח לאומי הוא המשלם עבור ימי המחלה, אזי אין צורך בניכוי ימי המחלה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר