שלום.
אני עובד כשלוש שנים בחברה מאד גדולה בתפקיד ניהולי בדרג הביניים.
אני עושה כל שנה מעל 35 ימי מילואים.
בשנת 2012 שמתי לב כי התשלום שהמעסיק מעביר לי אינו תואם את מה שביטוח לאומי מעביר למעסיק (אני מקבל מכתב כל רבעון או משהו כזה מביטוח לאומי על הסכומים שהועברו), ומדובר בפער של קצת מעל 100%, שולמו לי ע"י המעסיק כ-8200 ש"ח בכל שנת 2012, וביטוח לאומי העביר למעסיק כ-16900 ש"ח.
השכר שלי מתחלק לשניים, שכר בסיס גלובלי כלשהו (בחלק הימני של התלוש) ועוד תוספות כלשהן, קבועות, שבחוזה העבודה אינן מותנות במספר ימי העבודה אלא גלובליות (והן בחלק השמאלי של התלוש), חשוב לציין כי בסה"כ הסכומים די זהים בשני הצדדים (הסיבה שעושים זאת כך היא ע"מ לשלם פחות לפנסיה, קרנות השתלמות וכו, ולצערי הרבה חברות עושות זאת).
לאחר שפניתי למחלקת משאבי אנוש בחברה נענתי כי התשלומים שאני מקבל הם נכונים והסבירה זאת כי הם "משקללים" את כל התוספות אותן אני מקבל בצד השמאלי, מפחיתים את מספר ימי המילואים "כי לא עבדתי" ולכן הסכום שביטוח לאומי מעביר לי "משולם לי במלואו".
עוד חשוב שאציין כי הסכומים האלו הם גלובליים ואינם מותנים במספר ימי העבודה שלי בחודש (ע"פ החוזה), אם אצא לחופש, חופשת מחלה, תאונת עבודה או כל היעדרות כזו אזי הסכומים ישארו ללא שינוי, והיו מקרים בהם נעדרתי מהעבודה לכמה ימים במהלך החודש "היעדרות ללא רשות" (הכוונה להחסרת ימים ללא ניצול ימי החופשה) ואז אך ורק שכר הבסיס (בחלקו הימני של התלוש) נפגע.
האם מה שהמעסיק עושה חוקי, ובמידה ולא מה עלי לעשות?
באתר הבטל"א קיים מחשבון ימי מילואים.
במסגרת שיפור השירות למשרתים במילואים, מפעיל הביטוח הלאומי מוקד טלפוני אוטומטי 24 שעות ביממה שמספרו 02-6463010.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר