עובד זמני שעבד אצלי תקופה מסויימת עד לסוף הפרוייקט עבר תאונה בדרך לעבודה ביום עבודתו האחרון.
מודגש: העובד קיבל מכתב הודעה וסיום העסקה כחוק מספיק זמן מראש, והיום בו נפצע היה יום עבודתו האחרון ללא כל קשר לתאונה.
בנוסף, העובד פדה במהלך חודשי עבודתו את כל ימי החופשה שהיו לו.
קיבלתי דרישה מביטוח לאומי לשלם לו דמי פגיעה בגין 10 ימים לאחר התאונה.
אך היות והעובד לא עבד אצלי אז כבר, מדוע עלי לשלם לו בגין ימים אלה, ולא ביטוח לאומי?
הפניתי שאלה זו לביטוח לאומי, בצרוף העתק ממכתב סיום ההעסקה ומצבת כוח האדם יום לאחר התאונה (שלא כללה לא את העובד הזה ולא עוד 50 עובדים נוספים), ועדין - דרישתם בעינה עומדת, כי לטענתם אם העובדה הי במצבת כוח האדם ביום התאונה - זה הדין.
זה נראה לי לא הגיוני, שכן אני משלמת לעובד שלא עבד אצלי. האם אני צודקת? האם ניתן לעשות משהו בנדון?
אם בהגדרה היה זה יום העבודה האחרון של העובד אשר בגינו אמור היה לקבל שכר מועליו היה צריך לשלם ביטוח לאומי והעובד נפגע ביום זה בתאונת עבודה, אזי עסקינן לצערי בתאונת עבודה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום נזיקי הגוף והביטוח הלאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
אינני מנסה לטעון שלא היה מדובר בתאונת עבודה, רק לשאול האם עלי לשלם בגין 12 ימי העבודה אחר כך כפי שדורש ביטוח לאומי, למארות שהעובד לא היה עובד שלי כבר, ולא היה אמור לעבוד בכלל לא עבד בלי קשר לתאונה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר