שלום.
לפני כשנתיים עברתי ניתוח להשתלה קרנית בעין עקב מחלה קרטוקונוס.
במחלה זו אין אפשרות לתקן את הריאייה ע"י משקפיים אלה רק ע"י עדשות מגע ואני מרכיב עדשות מגע קשות כבר 25 שנה.
העין כבר הייתה במצב שהעדשה לא פתרה את בעיית הריאייה ונאלצתי לעבור ניתוח להשתלת קרנית.
הייתי חודשיים בבית אחרי הניתוח הראשון שלא הצליח ואחרי הניתוח השני שלושה חודשים המעביד שילם לי את מה שמגיע לי יום וחצי על כל חודש עבודה (באותו זמן עבדתי רק 8 חודשים ושהוא שילם לי על שבוע מחלה והוא טען שהביטוח הלאומי צריך לשלם לי את שאר ימיי המחלה.
הלכתי לביטוח לאומי והם מסרבים לשלם בטענה שאין סעיף על מחלה כתוצאה מניתוח מה עליי לעשות ?
מי צריך לשלם לי את הימים שהייתי בבית?
אלי שמעוני שלום רב,
ביטוח לאומי צודקים- אם היית במצב שאינך יכול לעבוד, ניתן עקרונית להגיש תביעה לנכות כללית - אבל, יש תקופת המתנה (אכשרה) של 3 חודשים. לדבריך, אחרי הניתוח הראשון נעדרת למשך חודשיים ואחרי הניתוח השני 3 חודשים- כך שבשני המקרים לא עמדת בתנאי הבסיסי לקבלת נכות כללית (מחלה/ות אשר בגינן איבדת כושרך לעבוד לתקופה העולה על 3 חודשים...מקבלים רק החל מסיום 3 החודשים...).
---> לא ציינת האם יש לך ביטוחים פרטיים ו/או האם אתה ממשיך לעבוד באותו מקום...
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר