שלום למומחה הנכבד!
ב2005 עברתי ארוע לב שנבע מתאונת עבודה שעברתי לפני שנים רבות.
ב-2008 הגשתי תביעה על החמרת מצבי, וכנראה בטעות על טופס של בקשה לועדה רפואית ממס הכנסה,חשבתי שהועדה של בטוח לאומי היא הועדה לבחינת ההחמרה.
לאחר זאת פניתי לבטוח הלאומי' והוסבר לי שאני צריך להגיש תביעה מחדש אך רק ע"ג הטופס הנכון-"החמרה לפי תקנה 36 "וכך פעלתי וההחמרה הוכרה , וקבעה הועדה הגדלת אחוזי נכות, אך התחולה שנקבעה ,היא רק מתאריך הגשת התביעה ב2008, ולא ממועד הארוע שהתרחש ב-2005
הגשתי תביעה לביה"ד לעבודה להכרה בנכות החל מיום הארוע, והדגשתי שאני לא מערער על אחוזי הנכות שנקבעו, כי הם נראים לי סבירים ומתאימים למצבי.
המל"ל הגיש מצדו כתב הגנה, ובו בין היתר טען, שעלי לערער על החלטת הועדה הרפואית והיא שתקבע ממתי התחולה
שאלתי! האם הועדה תדון מהתחלה גם בקביעתה לגבי ההחמרה וסיבותיה והיא רשאית לבטל את ההכרה הרפואית הקודמת, ולשלול את ההחמרה הקשורה לעבר הרחוק(כלומר להפוך את החלטתה לגמרי),או שהיא תעסוק רק בצד המנהלי של מועד התחולה,ולא בקביעה הרפואית שנתקבלה על ידה בערעור.בברכת שלום וחג פסח שמח
ואני מודה מאד לכולם
דוד אריה
ההחמרה חלה מעתה ואילך ואינה צופה פני עבר ומשום כך מוסמכת הוועדה לקבוע את מועד תחילת הנכות כאשר קביעת המועד היא שאלה רפואית אשר במקרה דנן בית הדין לא יתערב בה, לצערי.
בכבוד רב ובברכת חג שמח,
רונן גביש,עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
עו"ד רונן הנכבד!
בשאלתי לא ציינתי עובדה חשובה מאד, והיא טעות מנהלית מסויימת שמצאתי בפרוטוקול, אשר השפיעה על החלטת הועדה כפי שהחליטה,בהנחה שהשופט יקבל את עמדתי ויחזיר לועדה להחלטה חדשה,האם הועדה תדון מחדש בכל החומר, ועלולה לבטל כליל את ההחמרה שאושרה על ידה לפני המהלך שנקטתי-ערעור בביה"ד
ותודה רבה וחג שמח
דוד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר