היי,
אני עובד במקום העבודה שלי כבר 5 שנים ובזמן האחרון נעדרתי מהעבודה עקב קושי נפשי ומתח נפשי רב המפריע לתפקודי התקין בכל הזמן ההעדרות שהוא בערך חודשיים מתוכם חודש הייתי עם אישורי מחלה וחודש נוסף קיבלתי מהמעסיק חופשה בתשלום וחלק לא בתשלום וכעת עליי לחזור לעבודה.
במהלך זמן זה נפגשתי עם המון רופאים בינהם פסיכולוג ואני מרגיש שעדיין אני לא מסוגל וכשיר לחזור לעבודה.
אני אציין כי לא סיפרתי למעסיק כי ההיעדרות נובעת מקושי נפשי מאחר והתביישתי בכך וגם הוא לא דרש זאת ממני והבין את מצבי.
השאלה שלא היא האם במידה ואומר למעסיק שלי כי אינני יכול לחזור לעבודה ולא אפרט לו את הסיבה לכך יהיה עליו לא לפטר אותי ובמידה ויפטר אותי בכל זאת האם אהיה זכאי לפיצויי פיטורין??
האם מותר לי לא למסור למעסיק את הסיבה האמיתית (קושי נפשי) להימנעות שלי מהעבודה?
תודה מראש
אם אתה נעדר מהעבודה סתם כך, לפחות איך שאתה נותן למעסיק להבין וללא אישור רפואי הרי שאתה מתנהג כמי שמתפטר. אך אם אין לך יכולת נפשית לעבוד מסיבות כשלהן וו/או לשוב לעיסוקך רצוי שתפנה לרופא תעסוקתי שיאושש זאת שכן סיום תעסוקה מסיבות בריאותיות עשויות שלא לפגוע בזכויותך לפיצויי. פיטורין.
בכבוד רב יעל אמר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
תודה על התגובה המהירה אך יש לי עוד שאלה והיא:
האם במצב בו היעדר מהעבודה ואמר למעסיק כי יש משהו שמפריע לי לעבוד אך לא אפרט את הסיבה ולא אגש לרופא תעסוקה במידה והמעסיק יפטר אותי כדין מתפטר כפי שאת אומרת האם אהיה זכאי לדמי אסטלה כבר מהיום הראשון ולא לאחר 90 יום?
תודה מראש
דמי האבטלה משולמים מהחודש הראשון בו התייצבת בלשכת התעסוקה כדורש עבודה. תוך 12 חודשים ממועד התפטרותך עליך להגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי לקבלת דמי אבטלה והתאריך הקובע לתשלום זה היום הראשון בו חתמת בלשכת התעסוקה
אשמח לסיע בכל שאלה
בכבוד רב,
יעל אמר, עו״ד
ארגמן את אמר-משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר