הנני מורה בשנת שבתון כאשר קרן ההשתלמות למורים עבורה חסכתי במשך 7 שנים משלמת לי מענק חודשי.
האם ניתן לומר שנותקו יחסי העובד-מעביד שלי בשנה זו מול משרד החינוך מכוון שאינני מקבלת משכורת ממנו ולהיות זכאית לדמי אבטלה ?
לפי ההסכם הקיבוצי אם בחזרתך לעבודה לאחר שנת שבתןן נשמרים כל זכויותייך, כגון דמי חופשת מחלה; תק ותק לפיצוייים; ימי חופשה וכד הרי שבתק זו אינך פנויה לעבודה. דמי אבטלה מקבל מי שחותם בצקביל בלשכת התעסוקה והוא פנוי לעבודה אחרת. נראה לי כי בתק זו את שומרת על זכויותייך במשרד החינוך ועל כן לא תהי זכאית לדמי אבטלה
בכבוד רב,
יעל אמר עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
יעל,
ביטוח לאומי מגדיר גם עובד שנמצא בחל"ת כזכאי לדמי אבטלה.
עובד שנמצא בחל"ת גם הוא שומר על זכויותיו אצל המעביד - הלא כן???
כמו-כן מכוון שאינני עובדת בפועל , אני דווקא כן פנויה לעבודה במידה ותוצע לי ע"י לישכת התעסוקה???
ברמת העיקרון זכאי מי שיצא לחופשה ללא תשלום לדמי אבטלה וזאת בתנאי שהיציאה לחופשה היא למעל מ90 ימים.
תנאי נוסף שתחתמי בלשכת התעסוקה בסמוך למועד היציאה לחופשה כדורשת עבודה. לאחר חתימה בלשכת תעסוקה תגישי תביעה לקבלת דמי אבטלה.
בהצלחה
התנאים הם כדלקמן:
ניצול ימי חופשרה לפני יציאה לחל״ת
חופשה ללא תשלום מינימאלית של 30 ימים טך את דמי האבטלה תקבלי לאחר 90 ימים וזאת בתנאי שנרשמת/חתמת בלשכת התעסוקה כדורשת עבודה. כאמור בסמוך למועד יציאתך לחופשה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר