שלום, אני מדריכה בסטודיו סי כמעט שש שנים. בחמש שנים ראשונות עבדתי במשרות קבועותל 5 ימים בשבוע על בסיס יומיומי והרווחתי בשנים אלה בין 3500-4500שח בממוצע. בשנה האחרונה יצאתי לחופשת לידה של כ-5 חודשים (גם חל"ת) וכשחזרתי לעבודה זה היה כשמשפחתנו עברה ממרכז הארץ לאיזור צפון. שייכו אותי לסניף קריות המרוחק ממקום מגוריי (קיבוץ געתון) כ- 35 ק"מ ונתנו לי משרת מורה מחליפה ל-5 חודשים. כדי לעבוד הייתי צריכה לחתום על ויתור משרותיי במרכז.לאחר מכן עבדתי כמורה מחליפה ברמת ישי המרוחק כ-56קמ ממקום מגוריי. באותה תקופה לא מימנו לי נסיעות מעבר לכרטיס חופשי חודשי בינעירוני (216) שח בחודש, המשכורת היתה סביב 2000 שח +/- ולא הציעו לי משרה קבועה. כיום אני עדיין בהמתנה לא מציעים לי משרות וכשקוראים לי להחלפות אני לא יכולה לעבוד בגלל שאין לי עזרה עם ביתי, ואם כן אז זה לממן בייביסיטר. בנוסף הפסיקו לי זכאות למדים. האם זו הרעה בתנאים? יש לי עבודה שולית במקום אחר ללא תנאים סוציאליים עם קבלות והכנסותיי מאוד קטנות.אני רוצה לסגור את העוסק פטור ולעזוב גם את סטודיו סי. האם אני זכאית לפיצויים ולדמי אבטלה? אשמח לתשובה, תודה ויום טוב
שלום רב,
זכאות לדמי אבלטה יהיה זכאי מי שעבד קודם למועד פיטוריו 360 ימים ב540 ימים בתקופה שקדמה למועד האבטלה והוא פנוי לעבודה קרי חותם בלשכת התעסוקה. זה דבר אחד.
דבר אחר זה הפיצויים, צריך לבחון כמה זמן עבדת בתנאים "המורעים" שכן אם הסכמת להם אז איך נוכיח שזו הרעת תנאים...צריך לבחון כמה זמן עבדת בתנאים אלה ואם לא מוצאים לך משרה סדירה כפי שהייתה בחמש שנות עבודתך הרי שניתן אולי לראות את פיטורייך כדין מפוטרת וזאת עם קבלת הכוונה משפטית ומשלוח מכתב למעסיקייך.
לכל יעוץ משפטי נוסף נשמח לסייע
יעל אמר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר