לפני כמה חודשים החלקתי בעבודה כתוצאה מחומר ניקוי שהיה בריצפה. כתוצאה מכךת קיבלתי מכה יבשה בכתף וכ- 60 ימי מחלה (ימי המחלה נינתו לי בשלבים ע"י רופא אורטופד). ביטוח לאומי הכיר בפגיעה כתאונת עבודה אולם הרופא של ביטוח לאומי סבר כי 30 ימים מספקים וכי לאחר 30 ימים יכולתי לחזור לעבודה ולכן ה- 30 הנוספים לא הוכרו כימי פגיעה. ערערתי על ההחלטה וקיבלתי הבוקר מכתב מביטוח לאומי כי לתקופה השניה (30 הימים שלא הוכרו), החליטו לתת לי 30% אחוזי נכות. לא הבנתי מה המשמעות? האם זה מספיק בשביל לקבל ימי פגיעה או שצריך להיות 100% נכה בשביל לקבל דמי פגיעה. ושאלה נוספת: אם לא יכירו לי בתקופה השניה, מה עליי לעשות? הרי הרופא הוא זה שנתן לי ימי מחלה ולא אני החלטתי לבד להשאר בבית למנוחה. אודה לתשובות.
ענת שלום,
בהנחה והביטוח הלאומי הכיר בתאונה כפגיעה בעבודה את זכאית לקבל דמי פגיעה בעבור מקסימום 91 הימים לאחר התאונה, לדעתי גם בקביעת הביטוח הלאומי אושרו לך 30 הימים "הנוספים".
קחי בחשבון שישנה אפשרות כי בעקבות התאונה נותרה אצלך נכות (גם קלה) שמזכה אותך בכספים נוספים מהביטוח הלאומי.
אני ממליץ לך לפנות לעו"ד בתחום הנזיקין.
משרדנו עוסק בתחום ולכן אני יכול להגיד לך ששכר טרחת עו"ד במקרים אלו הוא בד"כ באחוזים מסכום הפיצוי שתקבלי.
בברכה,
רמי בן יוסף,עו"ד
מילר בן-יוסף משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר