פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אנחנו מגישים הצהרת הכנסה כחלק מתביעה מהביטוח הלאומי. האם יש מקור מידע שמפרט מה נחשב להכנסה ומה לא? למשל - האם יש מקרים שבהם העברת כספים בין בני זוג נחשבת להכנסה? האם כאשר בן זוג מעביר כסף מחברת יחיד בבעלותו לבת זוג זה עשוי להיחשב כהכנסה? ומה לגבי רווחים *לא ממומשים* בתוכניות חסכון וקרנות השתלמות?
אשמח להפניה למקור מידע אמין בנושא.
תודה דן
מוחמד טאטור
שאל/ה:
העלאת קצבת נכות לילדה בת 7
30/6/2025
הבת שלי היום בת 7 , מקבלת קצבה של 50% על ליקוי שפתי ועיכוב התפתחותי , היום התהליך לה ועדה רפואית להמשיך זכאות , בנוסף לכך אובחנה שהיא סובלת מקשב וריכוז ומקבלת תרופת ריטאלין, הראיתי לוועדה היום את כל המסמכים העדכניים, כולל התרופה שהיא מקבלת לקשב וריכוז, השאלה שלי יש אפשרות שיחו לה את אחוז הנכות ל 50% ויתנו לה יותר מכיוון שהיא גם סובלת מכמה ליקויים כולל IQ 69 שהוא נמוך ונעזרת בסייעת צמודה בלימודים ,
אריאל
שאל/ה:
תוספת תשלום לבעל נכות כללית לאחר צנתור
29/6/2025
שלום אני בעל 100 אחוז נכות ביטוח לאומר 95 נכות מעבודה, עברתי צנתור בשל אי ספיקה , לא תפקדתי מאז המקרה חודש וחצי, האם אני זכאי לתוספת הנכות הכללית או אני במקסימום?
אבי ממה
שאל/ה:
ייצוג משפטי -לתיק של ביטוח לאומי
20/3/2023
האם אני בתור נפגע בתאונת עבודה - יש הכרה - חייב לייצוג משפטי בוועדות ? ואיך מתנהל תשלום עבור התיק.
ליאת
שאל/ה:
אפילפסיה-תביעת ביטוח לאומי
25/2/2023
שלום בני בן 13 חולה אפילפסיה.התקף בכיתה א אשפוזים mri eeg על מנת להתאים לו תרופות .נטל תרופות כמה שנים עד שנת 2019. לא תבעתי מעולם את ביטוח לאומי כי לא ידעתי שאפשר לתבוע ולא קיבלתי הנחה בשום מקום כזה או אחר.האם אפשר כעת לתבוע את ביטוח לאומי? תודה
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
גמלת ילד נכה - עו"ד רונן אבניאל
26/2/2023
קצת סבוך. תוכלי ליצור עמי קשר ואוכל להרחיב יותר בנושא.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בן
שאל/ה:
שינוי הסיבה לנכות וקבלת הכרה מהמוסד לביטוח לאומי
29/8/2022
שלום רב.
1. מבקש לבדוק: אני מוכר ומקבל קצבה, 57% נ.כללית+ 100% היעדר כ.עבודה. זה תחת האבחנה הרפואית : "הפרעת אישיות". 2. לאחרונה השתנה הסטטוס הרפואי וצפה הסיבה האמיתית : " פוסט טראומה " - אימנו, ניצולת שואה התעללה בנו ("הקורבן מתנהג כמקרבן") בילדותינו, נפשית ופיזית. אבחנה זו היא רטרואקטיבית מיום האבחון הקודם, ולמעשה מילדות. 3. פרטים אישיים: בן 71, נ+ 3 + 5 נכדים. מהנדס אלקט. פנסיונר, עסקתי בהוראת מדעים, בתיכונים ומכללות. 4. אני מקבל קצבת נכות מ ב.ל. מזה כ-12 שנים. כלומר , מס. שנים טרום גיל גמלאות. וזו גם התקופה שאינני משתכר. 5. שאלתי : האם ההכרה הרפואית החדשה כ"פוסט טראומטי" ,יכולה לשפר את מצבי הכלכלי ,מבחינת ב.ל. ? האם כדאי לפתוח, ולהגיש תביעה רטרואקטיבית ? יכולה להעניק לי הטבות נוספות?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כהן
שאל/ה:
קבלת קצבה מביטוח לאומי בעקבות פגיעה לאחר חיסון נגד קורונה
10/10/2021
ב"ה שלום וברכה, לפני מספר חודשים לקחתי חיסון נגד קורונה ומאז אני מרגישה חולשה כמה חודשים. קשה לי להתאמץ. יש לי לחץ בלב כל פעם שאני עושה מאמץ. דבר זה מקשה לי על כושר העבודה. האם יש לי אפשרות לקבל קצבה מביטוח לאומי. איזה מסמכים עלי להביא לשם כך. לכמה זמן משולמת קצבה מביטוח לאומי? האם זה זמני או קבוע?
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
קצבאות - עו"ד רונן אבניאל
9/11/2021
תצטרכי להמציא את כל החומר הרפואי שברשותך. תוכלי לפנות אליי על מנת שארחיב יותר בנושא.
חנה
שאל/ה:
האם קצבת הבטחת הכנסה עלולה להיפגע עקב קבלת מזונות?
25/9/2021
שלום אני רוצה לתבוע את האבא של הבן שלי מזונות. אני נשואה בשנית מקבלת כרגע הבטחת הכנסה ורוצה לתבוע מזונות האם הבטחת הכנסה שלי תפגע?מקבלת סך של 2185 ש"ח כי לא עובדת ויש לי עוד ילד מהנישואים האלה. בעלי לא עובד כי אסור לו.
שיר
שאל/ה:
קצבת נכות כללית ושיקום מקצועי
5/9/2021
שלום..אני חיה מקצבת נכות לצמיתה משנת 2013. אף פעם לא עבדתי . רציתי לשאול אם אני נכנסת לקורס דרך שיקום מקצועי האם יש מצב שזה יפריע לקצבה שלי או יביא לשלילתה כי אני בקושי יוצאת מהבית ועכשיו אני אצא לקורס. אציין שזה קורס פשוט של תפירה
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
ביטוח לאומי - עו"ד רונן אבניאל
9/11/2021
לא אמורה להיות עם זה בעיה. במידה ויש לך שאלות נוספות בעניין תוכלי לפנות אליי וארחיב בנושא.
מאור
שאל/ה:
התייעצות לגבי דורבן בעקב ותג נכה לרכב
18/8/2021
שלום רב ותודה לעונים. רציתי לדעת אם אני יכול להמצא זכאי לקבל תג נכה לרכב עקב זה שאני סובל מעל שנה וחצי מדורבן בשני העקבים ברגליים? הרופא האישי בזמנו הפנה אותי לעשות מדרסים בגלל שאני סובל בין היתר מכף רגל שטוחה וזה לא עזר לכאבים. תודה.
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
ביטוח לאומי - עו"ד רונן אבניאל
9/11/2021
תוכלי לפנות למשרד הרישוי בבקשה לקבל תו חניה לרכב נכה.
שני
שאל/ה:
ביטול הבטחת הכנסה עקב תשלום חוב מזונות
9/8/2021
תבעתי את הגרוש שלי על מזונות ובמקביל קיבלתי קצבת הבטחת הכנסה. לאחרונה קיבלתי סכום כסף מאמא של הגרוש על חוב המזונות, בעקבות כך בוטל לי הבטחת ההכנסה וקבעו לי חוב ע"ס 99,000 ש"ח. האם הבטחת ההכנסה קשורה לתשלום המזונות? כי ההכנסה שלי לא השתנתה...
שני
הגיב/ה:
ביטול הבטחת הכנסת מבטל את הזכאות והסיוע
10/8/2021
שלום, בנוסף להודעתי הקודמת, אני זכאית לדיור ציבורי ומקבלת סיוע בשכר דירה. האם יכולים לבטל לי את הזכאות ואת הסיוע בעקבות ביטול הבטחת ההכנסה? או שאין קשר בין הגופים הללו? תודה
איילת
שאל/ה:
מקבלי קצבת נכות זכאים להשלמת הכנסה עם הגיעם לגיל מסוים?
30/7/2021
שלום רב, מקבלי קיצבת זיקנה מקבלים לפעמים גם השלמת הכנסה. השאלה שלי היא אם מקבלי קיצבת נכות שיקבלו קיצבת נכות זיקנה כשיגיעו לגיל מסוים, יהיו זכאים גם להשלמת ההכנסה לפי אותם קריטריונים? ומהם בדיוק הקריטריונים? הכנסות מעבודה? פנסיה? האם בודקים לצורך ההשלמה גם חשבון בנק ואחזקת רכב כמו במקרה של הבטחת הכנסה? תודה מראש
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
8/8/2021
לעיתים קרובות תהיה זכאות. תוכלי ליצור עמי קשר על מנת שאוכל להרחיב יותר בנושא.
חנה
שאל/ה:
קבלת קצבת נכות כללית והפקדת כספים מצד ג' לצורך רכישת דירה
24/7/2021
בעלי מקבל קצבת נכות כללית של 75%. אנחנו רוצים לרכוש את דירת עמידר שלנו. מישהו יודע אם בכלל אפשרי שאח של בעלי יעביר לנו לחשבון הבנק סכום של כ 200,000 ש"ח לקניית הדירה וקצבת הנכות של בעלי לא תפגע בשל כך. בשביל התשלום חייב שהכסף יצא מהחשבון שלנו.
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
8/8/2021
קצבת הנכות לא תיפגע מהעברת כסף לחשבונכם. תוכלי ליצור עמי קשר על מנת שאוכל להרחיב יותר בנושא.
אור
שאל/ה:
קבלת קצבת נכות וקצבת זקנה לאחר הפסקת עבודה
24/7/2021
שלום. אני מקבלת קצבת נכות (100% אי כושר עבודה). במהלך השנים עבדתי לסירוגין. אין לי חסכון לפנסיה. הצטבר משהו מאוד מזערי. קיבלתי למלא טופס לקראת גיל פרישה. אני כרגע עובדת ואמשיך כל עוד אני מסוגלת. מה יקרה ברגע שאפסיק לעבוד? אקבל קצבת זקנה ולא נכות? איך לשמר את הנכות?
עו"ד רונן אבניאל
הגיב/ה:
8/8/2021
כל עוד את מקבלת קצבת נכות כללית הרי שבגיל הזקנה תמשיכי לקבל קצבת אזרח ותיק בגובה קצבת הנכות. תוכלי ליצור עמי קשר על מנת שאוכל להרחיב יותר בנושא.