היי אני נמצאת כרגע בחודש ה 8 להריון . תאריך לידה משוער הוא 12.8.2010. אני עבדתי בחברת א.י.ב הנדסה והשקעות בע"מ במשך 4 שנים ובחודש אפריל 2010 קיבלנו מכתבי פיטורין עקב פפשיטת רגל של החברה. כרגע אני חותמת בלשכה והמשכורת המגיעה לי היא עד חודש יולי. ברצוני לברר לגביי דמי הלידה שמגיעיםלי. כיצב מחושבים וכמה מגיע לי? על פי איזה תלושים מסתמכים? תודה רבה אשמח אםם תוכלי לחזור אליי למייל בהקדם
נייד 052-4638365
פשיטת רגל ופירוק תאגיד (זכויות עובדים)
חוק ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד נחקק בשנת 1975, כדי להגן על עובדים, שזכויותיהם נפגעו כתוצאה מקשיים, שאליהם נקלע מקום עבודתם, ובשל קשיים אלה ניתן צו פירוק או צו פשיטת רגל.
בהתאם לחוק, עובד שכיר שמעבידו פשט את הרגל או שהחברה שעבד בה התפרקה, זכאי לתשלום שכר העבודה ופיצויי הפיטורין שמעבידו נשאר חייב לו, עד למקסימום הגמלה הקבועה בחוק; כמו כן זכאי העובד, שהביטוח הלאומי יעביר כספים (גמלה) לקופות גמל שלו, שלא הופקד בהן הסכום הדרוש על ידי המעביד.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר