שלום ,
לפני כחודש נפגעתי בתאונת דרכים בדרך לעבודה,כתוצאה מכך לא עבדתי במשך כחודשיים וחצי .אני כרגע בתהליך מול ביטוח לאומי.
מספר שאלות שלא מצאתי להם תשובה בנוגע לחוק ,
1 . התשלום מחושב לפי 3 חודשים אחרונים(נכון?),אם הברוטו שלי היה ,4000(עבור 22 ימי עבודה ) ,(עבור 24 ימי עבודה ) 4500,(עבור 26 ימי עבודה ) 5000 אז משלמים 75 אחוז מ-4500 ?
התלוש במקום העבודה שלי משתנה (עובד סופ"ש ,שעות נוספות.וכו' )
2. התשלום הוא "בבת אחת ?" ,מתבצע בתלוש השכר שלי או בהפקדה ...?
3 שאלה קצת מורכבת,איך מחשבים בעצם את ימי העבודה שהפסדתי ?
זה משתנה כי לפעמים אני עובד ביום שישי ולפעמים לא,לפעמים שבת ולפעמים לא .לפעמים יוצא לי לעבוד 23 ימים בחודש ולפעמים 28 ימים ,אם ב3 החודשים לפני התאונה היה "חודש של חגים" (עבדתי פחות ימים ) איך מחשבים ?
,אם החודש עצמו עליו צריכים לשלם לי היה חודש של חגים ,איך זה מחושב ?
(מה שאני שואל הוא כמה ימי עבודה בעצם הפסדתי,כמה הייתי "מחוייב" לעבוד ? נכון ?)
ושאלה אחרונה,נניח שאחרי כל החישוב למעלה הגעתי בדרך פלא ל70 ימי עבודה ,אז מחשבים לפי
שכר ליום עבודה ?
(חודש 1+חודש 2+חודש 3 )/סה"כ ימי העבודה שעבדתי ב3 החודשים האחרונים
אודה לכל תשובה ,תודה רבה לעוזרים.
יוסי שלום,
חישוב דמי הפגיעה למבוטח שכיר ולמבוטח עצמאי הם - 75% מהכנסתו החייבת בדמי הביטוח ב- 3 החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיק את עבודתו בשל הפגיעה, לחלק ב-90, ועד למקסימום דמי הפגיעה ליום 1,009.25 ש"ח.
דמי הפגיעה מחושבים לפי השכר החייב בתשלום דמי ביטוח - לרבות שכר שעות נוספות ושכר פרמיות ומענקים (כגון ביגוד, הבראה, משכורת 13).
מבוטח שב-3 החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיק את עבודתו עקב הפגיעה, לא קיבל שכר מלא בגלל היעדרות מן העבודה (עקב מחלה, תאונה, שביתה, חופשה, שירות בצה"ל, ימי אבל במשפחה וכיו"ב), ויש בידו האישורים המתאימים, ניתן לבקש להשלים את שכרו לשכר מלא, לצורך חישוב דמי הפגיעה.
במידה והתאונה שעברת היא תאונת דרכים כנראה שמגיע לך פיצוי לא קטן מחברת הביטוח של הרכב וכמו כן ניתן לשקול הגשת תביעה לקביעת דרגת נכות מהביטוח הלאומי.
אני ממליץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום הנזיקין בכדי שידאג שתקבל הפיצוי המגיע לך.
יש לציין כי שכר הטרחה של עורך הדין נגבה באחוזים מסכום הפיצוי שנפסק בסופו של ההליך .
בהצלחה,
עו"ד זיו מילר
מילר, בן יוסף משרד עורכי דין
(מתמחים בתאונות דרכים ותאונות עבודה)
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר