שלום, אני חיילת משוחררת. התחלתי לעבוד חודש אחרי שחרור. עבדתי 10 חודשים ופיטרו אותי. בתחילת ספטמבר אני מתחילה ללמוד באוניבסיטה בן גוריון.
ועד תחילת הלימודים אני רוצה לעבוד. פניתי ללשכת תעסוקה על מנת שימצאו לי עבודה מתאימה. אחת מהפקידות של לשכת תעסוקה שטיפלה בי, אמרה שאני חייבת לשקר למעסיקים על זה שבעוד חודשיים אני עוברת לגור למקום אחר. אם אני אספר על הלימודים, כימעט אין לי סיכוי שימצאו לי עבודה. זה שאני אספר למעסיק על מעבר, ייחשב כמכשול מצידי למציאת עבודה ויהווה סירוב בקבלת בעבודה וזכות לקבל דמי אבטלה כחיילת משוחררת ישלל.
הייתי רוצה לדעת האם תפקוד של פקידת לשכת תעסוקה בירושלים הינו כשיר ( מכריחה אותי לשקר) ומה הזכויות שלי? האם זה שלא יקבלו אותי לעבודה בגלל לימודים אתידיים נחשב כסירוב לקבלת עבודה?
בתודה מראש
אסביר לך שאת זכאית לדמי אבטלה כל עוד אינך לומדת לימודים אקדמאיים
לגמי השמתך לעבודה זו זכותם ואת אינך יכולה לסרב באם תסרבי קצבת דמי האבטלה תשלל,באם רצונך להתלונן עשי זאת בפני מנהל התעסוקה במקום.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר