שלום לכם,
לפני חודש נפגעתי בתאונת דרכים בדרכי לעבודה. כתוצאה מהפגיעה לא הייתי בעבודה 5 ימים. המעסיק שלי מאוד הוגן והוא שלם לי שכר מלא עבור החודש שבו נפגעתי.
למרות שחלף חודש, אני ממשיכה לסבול מכאבים, הגבלת תנועה, רגישות ומטורטרת כל הזמן בין מטפלים ופיזיותרפיסטים.
אני לא מבינה מה השלבים המשפטיים שאני אמורה לבצע כעת?
האם למרות שלא נגרם לי הפסד השתכרות עדיין יש להגיש תביעה לביטוח לאומי ע"מ שיכיר במקרה כתאונת עבודה?
או שאולי נכון יותר לתבוע ישירות את ההוצאות והנזק מחברת הביטוח שלי?
אודה מאוד לתשובתך,
מורן
מורן שלום,
מאחר ומדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, הרי שקביעת מצבך הרפואי על ידי וועדה של המוסד לביטוח לאומי תשליך גם על הפיצוי אותו תקבלי מחברת הביטוח אשר בטחה את הרכב בביטוח חובה וזאת על פי סעיף 6 (ב) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים. לפיכך עליך למצות את זכויותיך מול המוסד לביטוח לאומי קודם ולאחר מכן מול חברת הביטוח.
יש גם הבדלים בין רכיבי הפיצוי אותם מפצה המוסד לביטוח לאומי לבין הפיצוי מול חברת הביטוח. כמו כן יש לנכות מהפיצוי של חברת הביטוח את התגמולים שתקבלי מהמוסד לביטוח לאומי. לפיכך יש לדעת היטב כיצד לבחור בין המסלולים השונים על מנת לקבל את מירב הפיצוי המגיע לך.
מקווה שהארתי את דרך הפעולה:)
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר