שלום רב,
שמי שירן אני בחורה נכה בת 20 עם C.P . ואני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה הקרובה לתואר ראשון.
לצורך העניין, אני נמצאת בקשר עם עו"סית ממחלקת השיקום של ביטוח לאומי.
בתחילת התהליך שלי למציאת מקום לימודים לתואר בו אני מעוניינת נאמר לי על ידי העו"סית שכל מוסד לימודים
בו אבחר ללמוד(אוניברסיטה/מכללה)
יאושר למימון ע"י הביטוח הלאומי.
והיא עצמה הציעה מכללות וכל מיני מוסדות לימוד שיכולים להיות אידיאלים עבורי.
בעקבות מה שנאמר לי ממנה פניתי למכללה מסויימת שניתן ללמוד בה מקצוע שמעניין אותי ולאחר ששילמתי דמי רישום , עברתי ראיון והתקבלתי כשהתקשרתי להודיע לה התבשרתי ממנה כי הביטוח לאומי לא ישלם לי עבור הלימודים במכללה וזאת כי הנהלים השתנו והם לא משלמים יותר על לימודים במכללות בשל שכר הלימודים הגבוה.
ודאגה להדגיש שגם אם לא אתקבל באוניברסיטה לשום מסלול לימודים ורק למכללה אוכל להתקבל , עדיין הם לא יישלמו לי עבור הלימודים.
לפי דבריה אני אצטרך במקרה כזה לבחור מקצוע לימודים אחר גם אם מדובר במקצוע שלא אותו אני רוצה ללמוד, כדי שאלך ללמוד באוניברסיטה ששם השכר לימוד נמוך יותר.
בעקבות מה שאמרה נאלצתי לבטל את הלימודים במכללה ובמקביל ניסיתי לפנות לאוניברסיטה מסוימת ששם גם נלמד אותו מקצוע ,אך קיבלתי רק תשובות שליליות ונאמר לי שלא אוכל להתקבל לאוניברסיטה עפ"י הנתונים הנוכחים שיש לי .
עלי להדגיש שאני בחורה עם ממוצע בגרות גבוה וציון פסיכומטרי מכובד אך עדיין אינו עומד בדרישות הקבלה של האוניברסיטה.
את ציון הפסיכומטרי האחרון והגבוה השגתי בפעם השלישית שנבחנתי בבחינה הפסיכומטרית.
והבעיה היא שעוד כמה מועדים נוספים של פסיכומטרי לא יפתרו את הנושא כי הבחינה עצמה אינה מותאמת במיוחד לבעלי מגבלות מוטוריות וזאת על אף שנבחנתי 3 פעמים באופן מותאם . וזא כי, גם המותאם שניתן על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה איני מאפשר את שיקוף הידע והיכולות של בעלי מגבלה כשלי.
השאלות שלי הם האם מה שנאמר לי מהעו"סית אלה באמת הנהלים הקיימים כעת ? כי אני מכירה מספר אנשים עם נכות פיזית שמסיימים את לימודיהם שנה ראשונה במכללה כעת והביטוח לאומי משלם עבור לימודיהם.
ואם אכן זה כך, מה אני עושה במצב כזה שהאוניברסיטה לא מקבלת אותי ללימודים ובמכללות ששם תנאי הקבלה נמוכים יותר ואני יכולה ללמוד שם הביטוח הלאומי לא מוכן לשלם..??
אני מאוד מתוסכלת מהנושא ,
שנת הלימודים קרבה והזמן שלי להירשם ללימודים אוזל מיום ליום....
חשוב לי להתחיל את הלימודים השנה
אני יושבת כבר כמעט שנה בבית מאז סיימתי שירות לאומי ואת לימודי הפסיכומטרי.
מקווה שאוכל למצוא כאן מענה לשאלותי ופתרון למצב שאני נמצאת בו כעת.
תודה!
שירן.
אך עליך להבין שמסופו של התהליך העוסית רוצה בטובתך,לצערי המכללות
גובות כספים גבוהים מהסדנדרט המקובל בשוק האונברסיטאות ולא מהסיבה שהם מעניקות יותר,ההיפך הוא הנכון לצערי ומן הסתם מחלקת השיקום רוצה שבסופו תהליך תלמדי מקצוע ותצאי מתאימה לשוק העבודה.
מן הסתם גם בגלל הסיבה שהם מממנים לך את הלימודים ואת הקצבה וההוצאות הנילוות וורוצים שתקבלי תמורה לכספם.לכן למרות הקשיים פני
לעוסית שלך ובאם יש צורך גם למנהלת מחלקת השיקום ובקשי סיוע
לכניסה ללימודים באוניברסיטה המקובלת על הביטוח הלאומי.
לסיכום : בגדול עליך להבין שבעל המאה הוא גם הקובע.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר