שאלתי בעבר, אך לא הבנתי למעשה האם אני זכאי לדמי אבטלה.
אם אני עומד בקריטריונים של גיל, תקופת עבודה וכ
האם אני זכאי לדמי אבטלה אם השכר היה משכורת חודשית (לא ע"פ שעות) ע"ס 1000 ש"ח?
דניאל שלום רב,
עליך לפעול בהתאם להנחיות שקיבלת בתשובה הקודמת.
להלן התשובה הקודמת :
דניאל שלום רב,
ראשית, על מנת שתהא זכאי לקבל דמי אבטלה עליך לעמוד במספר תנאים והם :
א. שמלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל המרבי לקבלת דמי אבטלה.
ב. שהשלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך.
ג. שאתה מובטל.
כאשר לגבי תקופת האכשרה, קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
כמו כן, החל בחודש יוני 2009, מובטלים שצברו תקופת עבודה קצרה יותר מהתקופה הקבועה בחוק, ישולמו להם דמי אבטלה למחצית מהתקופה שלה היו זכאים, לו צברו את מלוא תקופה העבודה.
לגבי גובה המשכורת אציין כי, קיים מענק למובטל העובד בשכר נמוך-
מובטל שהחל לעבוד ב-1.08.09 ואילך לפחות 25 ימים ב-50% משרה לפחות, בשכר שהוא נמוך מדמי האבטלה המגיעים לו - יהיה זכאי למענק בעבור כל חודש עבודה, בסכום ההפרש שבין דמי האבטלה שהיו מגיעים לו, לולא עבד בעבודה בשכר נמוך, ובין מחצית שכרו בעבודה בשכר נמוך. את המענק אפשר לקבל במשך 4 חודשים לכל היותר (100 ימים), ובכל מקרה התקופה לקבלת המענק לא תעלה על התקופה המרבית לקבלת דמי אבטלה, שהמובטל זכאי לה.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה,
שלומית סטרוגנו, עו"ד
***המידע בפורום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור בפורום זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור בפורום זה, תחול על הקורא בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר