ביתי בת ה18 לקויית שמיעה בשתיי אוזניים שאותרה בגיל 8 ברמה של בין40/50 דציבל וקיבלה 100% נכות . והינה לפני גיוס לצה"ל, סיימה 12 שנות לימוד. לאחר ועדה רפואית קיבלנו 0% נכות. כיצד עלינו לפעול ומה הסיכויים. בהגשת ערר לביטוח לאומי, אשמח לקבל כיוון. תודה.
אני הייתי ממליץ על הגשת ערר שכן בכל מקרה הנכות הינה 0% ואין לך מה להפסיד הגשת הערער תלויה מול איזה הרכב עמדת אם ההרכב הוא של וועדה רפואית מדרג ראשון תוכלי להגיש ערר לוועדה רפואית לעררים אם עמדת בפני הרכב של וועדה רפואית לעררים עליך להגיש ערעור לביה"ד האזורי לעבודה.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
לצערי אני רואה קשר ישיר בין רצונה להתגייס לשרות בצ.ה.ל ככל בת בגילה
לעובדה שאחוזי הנכות הורדו ל-0% באם קרה נס שילדתך שומעת ובעיית האוזניים נפתרה אז הכל תקין,אך באם
בגלל רצונה להתגייס כמו כולם ולא
להתנדב,הרי זו עזות מצח מחלקת הנכות ראי הסבר מאתר הביטוח הלאומי בנושא:
נכות - קצבת נכות לחייל בשירות חובה, חייל מתנדב ומשרת בשירות לאומי חייל בשירות חובה או חייל מתנדב וכן מתנדב בשירות לאומי המגישים תביעה לקצבת נכות לראשונה, תיערך בדיקת זכאותם כפי שמקובל לגבי כל מבוטח אחר. לצורך הערכת הכושר להשתכר יידרש לעתים מידע על תפקוד החייל או המתנדב במסגרת שבה הוא נמצא.
חייל או מתנדב בשירות חובה וכן מתנדב בשירות לאומי שנקבעה להם קצבת נכות לזמן לא מוגבל לפני שהתחילו לשרת בצה"ל או בשירות לאומי, לא תופחת הקצבה המשולמת להם כל עוד הם משרתים בשירות חובה או בשירות לאומי.
מי שנקבעה לו נכות רפואית זמנית ודרגת אי-כושר לזמן מוגבל, יוזמן להמשך אבחון רפואי ולהערכת המשך הזכאות כפי שמקובל.
לכן ערערו ואני מניח שגם תזכו בערעור
בהצלחה.
תודה על תגובתך, ביתי מתגייסת לשירות רגיל למרות נכותה והקשיים הרבים שהתמודדנו איתם למענה כדי שתוכל להגייס באופן רגיל.
בכדי לערער אשמח ברשותך, לקבל תשובה על שתי שאלות: האחת האם כדאי לפנות לסיוע משפטי דרך ביטוח לאומי או האם לפנות לעו"ד המוסמך בנושא? תודה.
לכן באופן עקרוני תוכלי לפנות דרך גוגל,הקישי סיוע משפטי של משרד המשפטים,או לחילופין תוכלי לפנות גם דרך גוגל ללשכת עו"ד לפרוייקט
"שכר מצווה". כמו כן אני מציע לך את עזרתי כמובן ללא תמורה אנסה לפנות
לגורמים במשרד הראשי של המל"ל,
בכדי לבדוק מה ניתן לעשות בכדי לפתור את המצב מבלי להזדקק לסיוע משפטי,לשם כך העבירי לי באימייל הזה :chaimra53@gmail.com
את פרטיה האישיים שם ת"ז טלפון בכדי שיחזרו אליה.ההחלטה בידכם
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר