הנני כבת 66, מקבלת קצבת זקנה. לפני כשנה (אוקטובר 2009), נפצעתי תוך כדי עבודתי , (יש לי אישורים רפואיים) ומאז איני יכולה לתפקד כרגיל, נפגעתי בסחוס ברגלי, ומאז אמורה לעבור ניתוח להחלפת הברך.
בעת שנגישתי למיון, לא ציינתי שזו תאונת עבודה, ולכן הרופאים אמרו לאחר מכן שזו לא תאונת עבודה. האם ניתן לעשות משהו? לערער על קביעתם?
איזה תביעה עלי להגיש, או מה תנאי הזכאות לקבל מענק / פיצויים (לא קצבת נכות מאחר מקבלת קצבת זקנה)
מאז התאונה הפסקתי לעבוד ולכן שאלותיי הבאות,
האם ניתן לקבל עזרה סיעודית לאור מצבי?
האם צריכה לקבל השלמת הכנסה, או קצבה שתשמור עלי על גובה ההכנסה שהיתה לי עד היום?
מה עדיף לי, לקבל קצבת נכות מעבודה או קצבת נכות
והם בלי קשר אוכל לקבל גמלת סיעוד? או עזרה כלשהו...של עוזרת..
ראי הסבר מאתר המל"ל:
למקבל קצבאות נוספות במוסד
על פי החוק, לא ישלם לך המוסד לביטוח לאומי כמה קצבאות בעד פרק זמן אחד, ועליך לבחור באחת הקצבאות (חוץ מקצבת ילדים וגמלת סיעוד, שישולמו לך גם בזמן שאתה זכאי לקצבת זקנה).
אם אתה זכאי גם לקצבת זקנה וגם לקצבת שאירים (קצבת אלמן/ה) והשלמת "תקופת אכשרה" (תקופת ביטוח), תקבל קצבת זקנה מלאה ונוסף עליה מחצית מקצבת השאירים המגיעה לך.
סייג: זכות זאת אינה ניתנת ל"עקרת בית" שזכאית לקצבת זקנה.
אם את זכאית גם לקצבת זקנה וגם לקצבת תלויים בנפגעי עבודה, תקבלי קצבת זקנה מלאה ונוסף עליה מחצית מקצבת התלויים; או תקבלי מחצית קצבת זקנה ונוסף עליה קצבת תלויים מלאה.
אם אתה זכאי גם לקצבת זקנה וגם לקצבת נכות מעבודה לצמיתות, עליך לבחור באחת הקצבאות. אם בחרת בקצבת נכות מעבודה, גובה הקצבה לא יפחת משיעור קצבת הזקנה המגיעה לך.
בתנאים מיוחדים יהוון המוסד לביטוח לאומי את קצבת הנכות שלך (ישלם סכום חד-פעמי במקום הקצבה), ולאחר ההיוון תקבל את קצבת הזקנה המגיעה לך.
ובכלל מאחר ועברה שנה ולא התלוננת ולא תבעת איבדת את הזכות לתבוע.
לגבי השלמת הכנסה הגישי תביעה ובאם תעמדי בזכויות תקבלי.
כמו כן הגישי תביעה לסיעוד ובאם את במצב כפי שמוסבר באתר המל"ל או לפחות בחלקו יש מצב שתקבלי:
סיעוד
המוסד לביטוח לאומי מפעיל, בשיתוף עם משרד הרווחה ושירותי בריאות כללית, את חוק ביטוח סיעוד.
על פי החוק, גמלת סיעוד ניתנת לאנשים שהגיעו לגיל הפרישה - הגרים בבית, ונזקקים לעזרת אדם אחר בפעולות היום יום (להתלבש, להתרחץ, לאכול, להלך בבית וכיו"ב), וכן לזקנים הנזקקים להשגחה בבית למען בטיחותם.
לזכאי לגמלת סיעוד יינתנו שירותי סיעוד לסייע לו בפעולות היום יום, בניהול משק הבית ולהקל על משפחתו את הטיפול בו ואת ההשגחה עליו ולא גמלה בכסף.
רק בריאות ובהצלחה.
זה היה לי לעזר, עלי להתוודות כי המוסד לביטוח לאומי לא קיבל את זה שאני נפגעתי מעבודה, ובימים אלו אנחנו מערערים על הקביעה, כדי להיות מוכרת כנפגעת תאונת עבודה.
בהמשך לתשובה, הייתי רוצה לדעת אם בעלי מקבל השלמת הכנסה האם זה אמור להפריע לי לקבל גם השלמת הכנסה? משום שהפסקתי לעבוד עקב תאונה...
כל עוד לא מכירים בי כנפגעת עבודה, זה משפיע לשלילה על קבלת גמלת סיעוד ושירותי סיעוד? מדוע אין אני מקבלת זאת?
לפי החוק, גמלת סיעוד ניתנת לאנשים שהגיעו לגיל הפרישה, ונזקקים לעזרה בפעולות יום יום, ונראה שאמי עומדת בתנאים אלו... אך מביטוח לאומי הגיעה עובדת סוציאלית לבדוק יכולות תפקודיות של אמי, וסרבו לאשר לה שרותי סיעוד, למרות שלא הצליחה "במבחנים" לא קמה לא זזה, למרות זאת, לא אישרו לה... במה זה מותנה קבלת גמלת סיעוד ושרותי סיעוד? גם זקנה וגם לא יכולה לתפקד..
בברכה, הילה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר