שלום, אני מוגדר כנכה 100 אחוז, אך זמני (בחלק מהסעיפים) ו40 אחוז קבוע (והזמני הוא זמני עד 2012 ולדעתי אהיה זכאי גם לאחר מכן).
שאלתי: האם אני יכול להיות זכאי לעזרה בשיכון - שכר דירה? אני יחסית במצוקה, משפחתי מתנקרת לי, אני זקוק לניתוח ואין ביכולתי לעבוד כרגע. אני אומנם נכה זמני, אבל הבעיות שלי הן כרגע גדולות.
אם אני זכאי, איך אני יכול לסדר את הדברים האלו, כך שאוכל לשכור דירה במהרה? תודה רבה!!!
ולא מרותק לכסא גלגלים או בעיית נידות ושזה לא כתוצאה מתאונת עבודה או מהצבא או משהו בסגנון.
מחכה לעצתכם, תודה רבה!
משרדי ממשלה - משרד הבינוי והשיכון
סיוע בפתרון דיור לנכים
נכים ועיוורים שאינם בעלי דירה זכאים לקבל ממשרד הבינוי והשיכון הלוואות סיוע לרכישת דירה וסיוע בשכר הדירה בסכום הנקבע לפי נתונים אישיים. משפחות נכים השרויות במצוקה כלכלית ותפקודית חמורה זכאיות לדירות בשיכון הציבורי.
את הבקשה לסיוע אפשר להגיש בכל בנק למשכנתאות בצירוף אישורי נכות ומסמכים מתאימים. לאחר ההרשמה ינפיק משרד הבינוי והשיכון תעודת זכאות המאשרת את רמת הסיוע ומגבלותיו. תוקף תעודת הזכאות הוא שנה, ואפשר לממש אותה בכל בנק למשכנתאות.
משרד הבינוי והשיכון: פניות הציבור בנושא סיוע בדיור
הלוואות לדיור מטעם משרד השיכון באתר המוסד לביטוח לאומי
מספרי טלפון של לשכות סיוע בדיור במשרד השיכון
בהצלחה.
אתה יכול בבקשה להסביר באיזה סדר אני צריך לפנות אל הגורמים שציינת (כלומר למי אני פונה קודם ואיזה מסמכים אני צריך להציג)? תודה רבה!
איני יכול להביא לכאן קישורים מעבר.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר