שלום,
הנני בת 31, עובדת שגרירות ישראל בחו"ל בתפקיד עמ"י ומסיימת את חוזה העבודה בסוף השנה.
אני ובעלי מתכננים הריון ומעוניינים בייעוץ לגבי זכאותי לדמי לידה, יש לציין כי לפני היציאה לחו"ל התפטרתי מעבודתי בישראל כך שלמעשה לא מחכה לי עבודה מסודרת בישראל ויתכן ואצטרך לחתום אבטלה (מה גם, שסביר להניח שאתקשה למצוא עבודה בזמן הריון) בנוסף אני עובדת כבר כ- 8 שנים ברצף, תמיד שילמתי ביטוח לאומי ומעולם לא חתמתי אבטלה.
השאלה היא במידה ואכנס להריון בתקופה הקרובה ואחזור לארץ בחודשי ההריון הראשונים אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? במידה ולא, האם בעת חזרתי לארץ באפשרותי לשלם ביטוח לאומי עד למציאת עבודה או עד סוף ההריון ובכך להבטיח את קבלת דמי הלידה המלאים?
במידה ותהיה לי אפשרות להאריך את החוזה בחו"ל ולחזור בחודש שביעי להריון (לא מעוניינת לחזור בחודש תשיעי) האם זה יבטיח את זכאותי למרות שכביכול לא יהיה לי אישור ליציאה לחופשה מוקדמת?
אשמח לייעוץ בנושא.
תודה, רויטל.
ראי בתנאי זכאות והסברים באתר המל"ל שלצערי לא נפתח כרגע
בגלל שדרוג לכן אנסה מאוחר יותר להכנס ולהביא לך הסברים מועתקים.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר