בשנת 2005 התחלתי לקבל קצבת נכות וקבעו לי דרגת נכות על 60% , הנכות הייתה נכות זמנית.
קיבלתי את הקיצבה עד 7/2010 והחליטו להוריד לי את הקיצבה.
הגשתי ערר ובכל זאת דחו לי את הערר , שהוחלט בוועדה הרפואית בביטוח לאומי.
חשוב לי לציין כי הנכות שלי היא גנטית , זוהי מחלה שפוגעת בעצב, ומשנה לשנה המצב מחמיר יותר ויותר.
מה עליי לעשות כדי להחזיר לי את הקיצבה החודשית ?
דרך אגב בגלל שהמחלה גנטית , יש את אותו דבר לבת שלי הקטנה בת ה- 8 .
אודה לכל אם תתנו לי תשובה בהקדם האפשרי תודה רבה.
אני ממליץ על בדיקה האם נפלה בהחלטת הוועדה פגם משפטי ואז אפשר להגיש תביעה לביה"ד האזורי לעבודה בתוך 30 ימים מיום קבלת ההחלטת הוועדה הרפואית לעררים.
באם לא יש להגיש תביעה חדשה בתוך 6 חודשים מהחלטת הוועדה לעררים החלוטה.
עבור ביתך ניתן להגיש תביעה לגמלת ילד נכה.
מקווה שעזרתי עד כה, שתהיה לכן שנה טובה !
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
עפ תקנות המלל אתה ראשי להגיש כל חצי שנה מיום החלטת הועדה בקשה להחמרת מצב דהיינו תבדק שנית.
בכל מקרה יש לדעת האם נדחית דחיה רפואית או שמא מסיבה אחרת וישנן סיבות
עם מסמכים רפואיים המאשרים זאת ואין חובה להמתין חצי שנה להלן הסבר
מאתר המל"ל:
הגשת תביעה חוזרת
ניתן להגיש תביעה חוזרת בעבור ילד שתביעה קודמת בגינו נדחתה או בעבור ילד המקבל גמלה חלקית, וזאת לאחר שחלפו 6 חודשים ממועד הדחייה או ממועד ההודעה על הגמלה.
התובע יוכל לבקש דיון מחדש בתביעה בכל זמן, ובלבד שימציא אישור רפואי על החמרה במצב הילד.
המוסד לביטוח לאומי ידון בבקשה רק לאחר שעברו 6 חודשים מיום שנדחתה התביעה לגמלה או מיום שנקבע שיעורה. אולם, אם לאחר קבלת המסמכים הרפואיים, לדעת רופא המוסד נוצרו עובדות חדשות שיש בהן כדי להגדיל את שיעור הגמלה, הבקשה תידון גם אם לא עברו 6 חודשים מיום ההחלטה הקודמת.
איני יודע באם התייחסת לילד או לבוגר
אך הזכות היא דומה.
רק בריאות.
מדובר על בוגר דהיינו מעל גילי18 שהרי האדון ציין שיש לו בת.
בהתאם לתקנה 37 מדובר על נכות כללית , אלה שמלאו להם 18.
גם התנאי להיווצרות עובדות חדשות הכוונה לאישפוז בלבד.
זכות לתבוע לפני 6 חודשים ראה הסבר בסוגריים הכפולים:
נכות - בדיקה מחדש
בבדיקה מחדש לפי בקשת המבוטח רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר.
בדיקה מחדש ביוזמת המבוטח
מי שתביעתו לקצבת נכות נדחתה (מפני שנקבעו לו פחות מ–60% נכות רפואית; או פחות מ-40% נכות רפואית כאשר אחד הליקויים לפחות הוא 25%; או פחות מ–50% נכות רפואית כשמדובר בעקרת בית; או מפני שנקבע שלא איבד את כושרו להשתכר או איבד פחות מ-50% מכושרו) וכן מי שנקבעה לו דרגת אי–כושר חלקית, רשאים לבקש בדיקה מחדש של דרגת אי הכושר, אם עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של המוסד.
((אם נוצרו עובדות חדשות הנוגעות למצב הרפואי או התעסוקתי, שיש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר, יכול המבוטח לבקש בדיקה מחדש, גם אם לא חלפו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה. לבקשה יש לצרף תעודות רפואיות ואישורים על הכנסות מעבודה)).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר