אני עובדת כשכירה ונמצאת בחופשת לידה שעתידה להסתיים בעוד כחודש. האם חופשת הלידה נחשבת לחישוב הותק? לפני חופשת הלידה עבדתי כחצי שנה. אם אכן חופשת הלידה נספרת כחודשי עבודה, נשארו לי עוד כחודשיים-שלושה להשלמת שנת עבודה אצל המעסיק. האם עבור קבלת פיצויים, דמי הבראה וכל מה שנגזר משנת עבודה עלי לעבוד בדיוק שנה, קרי לסיים בדיוק באותו התאריך שהתחלתי, או שגם חלק מחודש עבודה נחשב לחודש עבודה מלא? - (תחילת עבודה באמצע ינואר - סיום עבודה בסוף דצמבר). במידה וארצה להתפטר, כמה זמן מראש עלי לתת את ההודעה (בהנחה שאעבוד שם שנה) והאם המעסיק חייב להעניק לי את משך ההודעה המוקדמת מרגע קבלת ההודעה או שהוא יכול לדרוש ממני לעזוב קודם? תוך כמה זמן אהיה זכאית לדמי אבטלה אחרי ההתפטרות שלי (לצרכי טיפול בילד) והאם יש מסמך כלשהו אותו אצטרך לנפק כדי להוכיח שזו הסיבה להתפטרות?
תודה רבה,
גלית
עדיף לעשות זאת לאחר שנה,באם המעסיק יפטרך מספיק 11 חודש מאחר
ויש פסיקה בנושא שהפיטורים הם על מנת לא לתת קביעות בעבודה.
מקובל לתת 14 עד 30 יום הודעה מוקדמת לאחר שנת העבודה,בגלל התפטרותך לאחר שנה אומנם תהי זכאית לפיצויים אך הסיבה לצורך טיפול בילד אינה מהוה עילה מתאימה לקבלת דמי אבטלה מידיים ויהיה עליך להמתין 90 יום רי הסבר מאתר המל"ל:
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
בהצלחה.חג שמח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר