שמי ליאת, אני בת 32 וסובלת מפריקה חוזרת של הפיקות בשתי הרגליים, 5 ניתוחים בניצוחם של פרופ' פורת ופרופ' פינסטרבוש ועוד רבים אחרים לא צלחו, עוד אני סובלת מפריצת דיסק בחוליות S-3-4-5, L-1, עד לפני כמה חודשים עבדתי ונאלצתי להתפטר מאחר וקשה לי ללכת וכמעט שאיני יכולה לעלות ולרדת מדרגות, ברצוני לתבוע נכות מביטוח לאומי ואשמח באם תאמר לי מה הסיכויים שלי ומה עליי לעשות.
תודה מראש,
ליאת.
ליאת שלום רב,
לשאלתך ארשית אשאל, האם הבעיות מהם את סובלת נוצרו כתוצאה מהעבודה? כי אז כל ההליך מול המוסד יתנהל במסגרת של תביעה לנכות מעבודה.
לחילופין קיימת אפשרות, להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקצבת נכות כללית לפי טופס בל/7801.
כמו כן, קצבת נכות משולמת למי שעקב נכותו צומצם כושרו להשתכר ב-50% לפחות.
בברכת חג שמח,
שלומית סטרוגנו, עו"ד
***המידע בפורום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור בפורום זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור בפורום זה, תחול על הקורא בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר