שלום רב, נפגעתי בתאונת דרכים(לא ת.ע)ויש לי מספר פגיעות בוועדה הרפואית הראשונה סורבתי ולאחר שערערתי ועברתי את וועדת הערעור קיבלתי זימון לעוסית שיקום בסניף שלו אני שייך,שאלותיי ,האם זה בגלל שנתנו לי אחוזי נכות רפואית גבוהים? הזימון הזה טוב או "רע" לי?תודה מראש על התשובות.
וכן לקבוע את אחוז האי כושר שלך ראה הסבר מאתר המל"ל ושים לב לסוגריים הכפולים :
נכות - קביעת דרגת אי–הכושר להשתכר או לתפקד במשק בית
פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי יחליט אם המבוטח "נכה" או "עקרת בית נכה" ויקבע את דרגת אי-הכושר לאחר שיתייעץ עם רופא מוסמך ועם ((פקיד שיקום של המוסד לביטוח לאומי. דרגות אי-הכושר האפשריות הן: 60%, 65%, 74%, ו-100%.))
בקביעת דרגת אי-הכושר להשתכר מתחשבים באיזו מידה ליקויו של המבוטח משפיע על כושרו לעבוד ולהשתכר, על יכולתו לשוב לעבודתו (לעבודה מלאה או חלקית) ועל יכולתו לעבוד בעבודה אחרת או ללמוד מקצוע חדש (לפי השכלתו, כושרו הגופני ומצב בריאותו).
בקביעת דרגת אי-הכושר לתפקד במשק בית תינתן הדעת באיזו מידה ליקויה של עקרת הבית משפיע על כושרה לתפקד במשק בית רגיל. כושר התפקוד של עקרת הבית נבדק במכונים מיוחדים להערכה תפקודית.
קביעת דרגת אי-כושר לזמן מוגבל
כל זמן שהמצב הרפואי או התפקודי של הנכה או של עקרת הבית הנכה אינם יציבים, או כל זמן שלא הסתיים הטיפול בשיקומו המקצועי של הנכה, רשאי פקיד התביעות לקבוע דרגת אי-כושר לזמן מוגבל, ולכל היותר לשנתיים. בתום פרק הזמן הזה תשוב ותיבדק דרגת אי–הכושר.
אובדן כושר פחות מ–50% אינו מזכה בקצבה.
גמר חתימה טובה ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
