שלום רב,
הגעתי לגיל 65 ועד היום לא הגשתי בקשת זקנה. אני עובדת ומשכורתי גבוהה מ 8000 ש"ח. האם אני זכאית לקצבת זקנה מלאה ללא קשר להכנסה מפאת גילי?
תודה
מלאו לו 65 בדיוק החודש ולכן לא ברור לי האם אני כבר תחת הגיל של קצבת זקנה ללא מבחן הכנסה או שטרם הגעתי לגיל זה. במידה ולא הגעתי, האם יתכן כי לא משתלם לי להגיש בקשה כזו?
הסבר 1:
תנאי זכאות - מבחן הכנסות למי שיש הכנסות מעבודה בלבד
למי שאין בן זוג (יחיד), או שיש לו בן זוג, אבל בן הזוג אינו עונה על הגדרת בן זוג /הגדרת בת זוג על פי חוק ביטוח זקנה:
- אם הכנסתך החודשית מעבודה נמוכה מ- 4,569 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה.
- אם הכנסתך החודשית מעבודה גבוהה מ- 4,569 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) אבל נמוכה מ-6,645 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה חלקית.
- אם הכנסתך החודשית מעבודה גבוהה מ- 6,645 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה חלקית או לא להיות זכאי לקצבת זקנה. עליך לפנות לסניף הקרוב למקום מגוריך לבדיקת זכאותך.
למי שיש בן זוג העונה על הגדרת בן זוג /הגדרת בת זוג על פי חוק ביטוח זקנה:
- אם הכנסתך החודשית מעבודה נמוכה מ- 6,091 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה.
- אם הכנסתך החודשית מעבודה גבוהה מ- 6,091 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) אבל נמוכה מ-9,208 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה חלקית.
- הכנסתך החודשית מעבודה גבוהה מ-9,208 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה חלקית או לא להיות זכאי לקצבת זקנה. עליך לפנות לסניף הקרוב למקום מגוריך לבדיקת זכאותך.
הערה: אם יש עמך ילד - הסכומים של מבחן ההכנסות יהיו גבוהים יותר מאלה הרשומים למעלה .
הסבר 2:
תנאי זכאות - מבחן הכנסות למי שיש הכנסות מעבודה וגם שלא מעבודה
למי שאין בן זוג (יחיד), או שיש לו בן זוג, אבל בן הזוג אינו עונה על הגדרת בן זוג /הגדרת בת זוג על פי חוק ביטוח זקנה:
- אם הכנסתך החודשית מעבודה נמוכה מ- 4,569 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) והכנסתך החודשית שלא מעבודה (כגון משכירות או מריבית על השקעות) נמוכה מ- 9,138 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה.
- אם הכנסותיך החודשיות גבוהות מהסכומים האלה, אתה עשוי להיות זכאי לקצבה חלקית או לא להיות זכאי לקצבה כלל, בהתאם לגובה הכנסותיך.
למי שיש בן זוג העונה על הגדרת בן זוג /הגדרת בת זוג על פי חוק ביטוח זקנה:
- אם הכנסתך החודשית מעבודה נמוכה מ-6,091 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) , והכנסתך החודשית שלא מעבודה (כגון משכירות או מריבית על השקעות) נמוכה מ-12,182 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה.
- אם הכנסותיך החודשיות גבוהות מהסכומים האלה, אתה עשוי להיות זכאי לקצבה חלקית או לא להיות זכאי לקצבה כלל, בהתאם לגובה הכנסותיך.
הערה: אם יש עמך ילד - הסכומים של מבחן ההכנסות יהיו גבוהים יותר מאלה הרשומים למעלה.
גמר חתימה טובה ורק בריאות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר