שלום רב!
ביטוח לאומי דחה תביעה לסיעוד של אבי שהוא בן 86, זו תביעה שנייה שהם דוחים.ב תביעה הראשונה לא הייתי מעורבת, בתביעה השנייה דאגתי לערוך בדיקות אצל רופאים מומחים בעיקר אורטופד, צירפתי מסמכים, חוות דעת שלו, חוות דעת של רופא המשפחה, צילומים מחדר מיון, עבר רפואי(אירועי מוחי, ניתוחים בברכיים, בכף היד, צילומי רנטגן ונפילות רבות שהאחרונה הייתה מיולי השנה ושם צויין שהיה לו שבר באגן), למרות כל זאת ביטוח לאומי דחה את הבקשה. כל העובדים הסוציאלים שרואים את אבי אינם מבינים, מדוע ביטוח לאומי דוחה את התביעות כאשר בעיקר הוא סובל ממוגבלות של ניידות, זקוק לעזרה, יש לו קרישי דם ברגליים, בעיות בחוליות השידרה אין תמיכה, סובל מסחרחורות ונפילות בתוך הבית. שאלתי אם אני מעוניינת להגיש ערעור לוועדת ערר, מה עוד נותר לי לעשות. יש לו תור לחודש הקרוב לכרורגית כלי דם(לא יודעת אם זה יעזור). אני פשוט נדהמת מהאטימות של ביטוח לאומי , ידוע לי על הקריטריונים. לא אפרט ויש לו קריטריונים, רק מה רושמים אלה שמגיעים לבדיקה רק אלוהים יודע.
אשמח לייעוץ ולעזרה. תודה מראש וחג שמח.
אך לפני שתקראי עדיף שתפנימי בעיון את דעתי,לדעתי למרות שמצב אביך כפי שאתה מתאר,אני מעריך שהוא מתנהג "כאציל פולני" ומשתדל לתפקד
בזמן הבדיקה,לכן מה שעליך לעשות זה
ראשית להיות נוכחת בבדיקה ולדאוג שאביך ידרוש את עזרתך המלאה בכל
המבחנים הרשומים בציטוט מהמל"ל:
""המוסד לביטוח לאומי מפעיל בשיתוף עם משרד הרווחה ושירותי בריאות כללית, את חוק ביטוח סיעוד.על פי החוק, גמלת סיעוד ניתנת לאנשים שהגיעו לגיל הפרישה - הגרים בבית, ונזקקים לעזרת אדם אחר בפעולות היום יום (להתלבש, להתרחץ, לאכול, להלך בבית וכיו"ב), וכן לזקנים הנזקקים להשגחה בבית למען בטיחותם. לזכאי לגמלת סיעוד יינתנו שירותי סיעוד לסייע לו בפעולות היום יום, בניהול משק הבית ולהקל על משפחתו את הטיפול בו ואת ההשגחה עליו ולא גמלה בכסף"". איני מבטיח לך
באם יתנהג כך בעיניי הרופא ועובדת
המוסד שתבוא לבדוק הוא יקבל את
הסיוע,זו אינה הצגה אך אלו כללי המשחק ובכדי לזכות בזכויותיו זה מה שעליכם לעשות.
ועכשיו לפרסום מחודש ספטמר מאתר המל"ל שאמור להקל עליכם:
מדור זכויות הגיל החדש
החל מ 1- לאוגוסט, חל שינוי בשיטת הניקוד במבחן התלות עבורה השגחה: גם סובלים מירידה בזיכרון יזכו בגמלת סיעוד עד עתה הניקוד לקביעת זכאות להשגחה חלקית בסיעוד,עבור קשישים אשר סובלים מירידה בזיכרון ו/או בעלי קושי מנטאלי חלקי בתפקוד היומיומי, שניתן להשאירם לבדם לפרקי זמן קצרים, נקבע לפי בדיקת מסוגלות הקשיש לביצוע פעולותהיום יום מעתה, במקביל לניקוד בפעולות היום יום, יינתן ניקוד של 2.5 נקודות להשגחה חלקית זכאות בשיעור 91% עבור קשישים אלה. במצבים בהם לא ניתן להשאיר את הקשיש לבדו, אפילו לפרקי זמן קצרים מאחר שבמצבו או בהתנהגותו, עלולים להתרחש מצבים בלתי צפויים ויש להשגיח עליו באופן צמוד על מנת למנוע סכנה לעצמו או לאחרים, יוענקו לקשיש 9 נקודות בהערכת התלות עבור השגחה מתמדת )זכאות בשיעור 168% (, כפי שהיה נהוג עד היום.יש לציין שהניקוד בהשגחה וסעיפי פעולות היום יום ADL אינו מצטבר, הזכאות תקבע על פי הניקוד הגבוה מביניהם.
אשמח לשמוע עדכון לאחר הבדיקה.
בהצלחה רק בריאות ומועדים לשמחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר