שלום. בשנת 2001 עזבתי לחו"ל ללימודים. לאחר שנתים התאפשר לי לעבוד ובהמשך לקבל אזרחות זרה. חזרתי כתושב חוזר ב 2009. ב 2004 ביטל המשרד את תושבותי והחזיר את הכספים ששולמו עבורי ע"י הורי מ 2001 עד למועד ההחלטה. הכסף הוחזק במשמורת והמתין לדווח ממני על חשבון לביצועה ההעברה. הפקידה שבחנה את הבקשה להכרה בתושבות חוזרת ב2009 החליטה שלא היתי תושב רק מ2004 בניגוד להחלטה המקורית וזיכתה את המשרד בכספים שהוחזרו לי עקב ההחלטה מ 2004. גיליתי את שנעסה רק באפריל השנה עת חזרתי מ 6 חודשים בחו"ל. הצגתי לפקידה ולמנהלת הסניף (א) שהכסף נלקח ללא רשותי (ב) שההחלטה החדשה אינה ראויה מלחתחילה מאחר והי סותרת החלטה קודמת. נאמר לי שהאופציה היחידה היא לפנות לבית המשפט בעניין. קשה לתאר את עוגמת הנפש שנגרמה לי כשבוטלה תושבותי ב 2004. האם ניתן לפחות לכבד את שהוחלט ב2004? מאז שחזרתי הפסקתי לשלם ביטוח לאומי מאחר ואני צריך להיות בזכות ולא בחובה. האם זה אומר שאינני מבוטח?
כרגע אינך מבוטח תוכל לקרוא פרטים נוספים באתר הביטוח לאומי :בתושב ישראלי היוצא לחו"ל מעבר להסבר :
תושב ישראל היוצא לחו"ל - השוהה בחו"ל שנתיים או יותר ויש לו חוב בדמי ביטוח בריאות
תושב ישראל השוהה בחו"ל לאחר 1 במרס 2001 במשך שנתיים רצופות או יותר ואינו משלם דמי ביטוח בריאות למוסד לביטוח לאומי בארץ, או שהוא מפגר בתשלומיו יותר מ–12 חודשים, תישלל ממנו הזכות לקבלת שירותים רפואיים בארץ על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
כדי להיות זכאי מחדש לשירותים הרפואיים, עליו לחכות תקופת המתנה של חודש על כל "שנת היעדרות" מן הארץ שלאחר 1 בנובמבר 2008 (ותקופת המתנה של חודשיים על כל שנת היעדרות שלפני 1.11.08).
כשנת היעדרות מן הארץ נחשבת שנה שבמהלכה התגורר תושב ישראל 182 ימים לפחות, גם אם לא רצופים, מחוץ לישראל.
כתקופת המתנה של חודש תיחשב שהייה בארץ של 25 ימים רצופים לפחות בחודש.
החל ב-1 בנובמבר ואילך מינימום תקופת ההמתנה הוא 2 חודשים ומקסימום התקופה - 6 חודשים.
מי שנמצא בתקופת המתנה לפני 1 בנובמבר 2008 - יתרת תקופת ההמתנה שיצטרך להמתין לאחר 1.11.08 לא תעלה על 6 חודשים.
לתשומת לבך, תשלום החוב אינו פוטר אותך מתקופת ההמתנה.
הקפד לשלם את דמי ביטוח הבריאות במועד, כדי שתקבל את השירותים הרפואיים מיד עם חזרתך לארץ.
פדיון תקופת ההמתנה
באפשרותך לפדות את תקופת ההמתנה בתשלום מיוחד, ולהיות זכאי לשירותים הרפואיים מיד עם סיום התשלום.
מוקד טלפוני בנושא זכויות רפואיות לשוהים בחו"ל :
סניפים וערוצי שירות - מוקד טלפוני בנושא זכויות רפואיות לשוהים בחו"ל
לרשות תושבי ישראל השוהים בחו"ל פועל מוקד טלפוני בנושא ביטוח בריאות שמספרו 02-6709540 ביום רביעי בין השעות 18:00 - 24:00.
רק בריאות בהצלחה ומועדים לשמחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר