בעלי אושרה נכות %100% אובדן כושר עבודה בנוסף אובחן לאחרונה במחלת הפרקינסון יש לו 80% רפואי שאלתי היא יש לו חוב דמי מזונות ישנים שחייב לביטוח לאומי עוד מנישואיו הקודמים עכשיו כשאישרו לו נכות כפי שציינתי נזקפה לזכותו קיצבאות רטרואאקטיבית של 6 חודשים וזוהי בעצם תקופה שבה הוא המתין לועדות מלא עיכובים עד שהוחלט יצויין כי מצבינו בכי רע אין לנו בית משלנו בעלי בשנות ה60 לחיו לא עובד כמובן ואנו חיים ממשכורתי לי ולבעלי ילד בן 12 הדבר מקומם שכן נאמר לי שהם רוצים לקזז לו את כל הסכום הרטרואקטבי שנזקף לזכותו לטובת חוב המזונות אין בעיה אני אומרת למה לקזז במכה אחת את כל הסכום בן אדם צריך לחיות ממשהו לא? האם חיקו 15 שנים בכדי שהוא יהיה נכה על מנת לגבות את החוב איזה אבסורד ומה עם חודשי ההמתנה שהוא בינתים הלוה כסף לחיות ולקנות תרופות רבות אנא בבקשה ממכך מה ניתן לעשות במקרה זה אודה על עצתך
כמו כן באם ימשיכו לקזז מקצבתו ניתן לבקש הבטחת הכנסה.
בהצלחה.
קודם כל ברצוני להודות על תגובתך המהירה אךברצוני לחדד את הדבר החוב עומד היום על 30000 שח מלפניכ-15 שנים דמי הנכות שהוא צריך לקבל הינם בערך 14000 שח בגין 6 קצבת נכות רטרואקטיבית שנובעת מהמתנה לועדות הרפואיות ולכן לא הבנתי ממה 10% מנכים מהחודשית השוטפת או מהרטרואקטיבית מכיוון שהם רוצים לקחת את כל הסכום הרטרו כפי שציינתי ואת הקצבה החודשית לשלם על חודש בלי בעיה עם קיזוז קטן הסדר תשלומים חודשי לטובת חוב המזונות בינתיים מה שמפריע כפי שציינתי זה שהם רוצים לקחת את כל סכום הרטרו במכה אחת מה עושים למי אני יכולה לפנות על מנת לערער על קביעה זו.
ובקשו להגיע להסדר בתשלום כ-20% מגובה הקצבה בכל חודש,במקביל הגישו בקשה לביטול הקנסות וההצמדות על החוב,עם נימוקים טובים זה אפשרי.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר