שלום רב,
אני נמצאת בסוף חופשת הלידה. מקום העבודה שלי (שבו אני עובדת כבר 3 שנים) נמצא בקשיים ויש חשש לפיטורים מסיביים (אין עבודה). בגדול, אני נמצאת בין אלו שעומדים להיות מפוטרים. אבל מאחר ואסור לפטר אותי מיד לאחר חופשת הלידה ,ההנהלה הציעה לבוא לקראתי בכך: אני אתפטר ואנו נחתום על מסמך (שינוסח ע"י העורך דין של החברה) שאני אקבל את כל התנאים המגיעים לי: כלומר, הם ישלמו לי חודשיים משכורת + 30 יום הודעה. וכמובן פיצויים. לי זה מאוד מתאים. יוצא שאני יושבת בבית עם התינוק ומקבלת משכורת מלאה עוד 3 חודשים, אבל אני לא מבינה מה יוצא להם מזה. איפה ה catch? למה שלא יחזירו אותי לעבודה ל- 3 חודשים ואז יפטרו?
מיד אחרי שלושת החודשים הללו, אני מעוניינת לחתום אבטלה. אם אני אתפטר בסמוך לסיום חופשת הלידה ואפתח תיק בביטוח לאומי שהתפטרתי ואחכה 90 יום, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה?
השאלות שלי הן:
האם העובדה שאמשיך לקבל משכורת 3 חודשים לאחר שאני התפטרתי, לא תשבש את הזכאות שלי לאבטלה (90 יום לאחר הגשת מכתב ההתפטרות) מבחינת הביטוח הלאומי?
האם המסמך שעליו אחתום עם החברה (שאומר שאקבל את כל הזכויות) יהיה קביל בבית משפט במידה והם ינסו להתחמק מלשלם לי את אשר הבטיחו?
סליחה על האורך.
תודה רבה.
אל תעשי שם עיסקה ואל תחתמי על כלום בקשי שיפעלו איתך לפי החוק,
ביטוח לאומי שונא הסכמים שטובים למעסיק ולעובד,לכן לכי עם האמת
ולא תפגעי.בהצלחה.
מה כוונתך יפעלו לפי החוק?
הרי אני לא רוצה לחזור לעבודה בפועל וכך גם המעסיק.
מה בדיוק אתה מציע?
ואני לא מציע לך לעשות כל עיסקה!
עובדת בהריון :
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה בחדשי ההריון אם אישר רופא כי מצבה הרפואי מחייב. במקרים אחדים העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי גמלה עבור שמירת הריון.
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה לבדיקות שגרתיות הקשורות בהריון ללא ניכוי משכר עבודתה.
במידה והעובדת הודיעה בחודש החמישי להריונה כי היא בהריון אסור למעביד להעבידה ללא הסכמתה בשעות נוספות או בעבודת לילה (עבודה שלפחות שעתיים ממנה הן בין השעות 22.00 ו- השעה 6.00).
אסור למעביד לפגוע בהיקף משרתה של עובדת בהריון ללא היתר של שר התמיית.
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון שעובדת אצלו או באותו מקום עבודה לפחות שישה חודשים ללא היתר של שר התמ"ת.
בהצלחה.
תודה רבה על התשובות והיעוץ.
אני כבר חודשיים אחרי לידה ומדובר על החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה שלי (בעוד פחות מחודש).
אני לא רוצה לחזור לעבודה בפועל וכך גם המעסיק. הוא מעדיף לשלם לי על זה שאשב בבית. אבל כנראה כדי לפעול לפי החוק, הם רוצים שאני אתפטר.
לכן שוב אשאל:
מה כוונתך יפעלו לפי החוק?
מה בדיוק אתה מציע במקרה שלי?
תודה רבה.
חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.
מעבר לכך באם תתפטרי תקבלי את פיצוייך אך תהי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום,במידה ויפטרו אותך תהי זכאית מיידית לדמי אבטלה.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר