אני בת 21 ואני בהריון בשבוע 27 פוטרתי מעבודתי בחודש אוגוסט והייתי רוצה לדעת אם אני זכאית לאבטלה? בנוסף הייתי רוצה להבין למה אני זכאית לאחר הלידה ואיזה מסמכים צריך בשביל זה?
עובדת בהריון :
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה בחדשי ההריון אם אישר רופא כי מצבה הרפואי מחייב. במקרים אחדים העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי גמלה עבור שמירת הריון.
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה לבדיקות שגרתיות הקשורות בהריון ללא ניכוי משכר עבודתה.
במידה והעובדת הודיעה בחודש החמישי להריונה כי היא בהריון אסור למעביד להעבידה ללא הסכמתה בשעות נוספות או בעבודת לילה (עבודה שלפחות שעתיים ממנה הן בין השעות 22.00 ו- השעה 6.00).
אסור למעביד לפגוע בהיקף משרתה של עובדת בהריון ללא היתר של שר התמיית.
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון שעובדת אצלו או באותו מקום עבודה לפחות שישה חודשים ללא היתר של שר התמ"ת.
לשאלה האם את זכאית לאבטלה זה תלוי באם צברת מספיק ימי אכשרה ראי הסבר:
לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לעניין תקופת אכשרה, ימי העבודה בחודש עבודה מלא יהיו כמניין ימי הלוח לאותו החודש.
לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
תוכלי להתייצב עד סמוך ללידה באם את עומדת בתנאים,כמו כן תוכלי לצאת לחופשת לידה עד 49 יום מיום הלידה המשוער באישור רופא ראי הסבר:
דמי לידה - תקופת הזכאות המרבית
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו להיום הקובע,זכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע זכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת וכן יולדת שהיא או הנולד היו צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה - זכאית להארכת החופשה ותשלום נוסף .
על שאר זכויותיך תוכלי לעיין באתר המל"ל :אבטלה ודמי לידה,שימי לב הכל תלוי באם את עומדת בתנאי הזכאות. בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר