שלום רב,
אני בהריון. רציתי לדעת כיצד מושפעים דמי הלידה והאבטלה כאשר אני מתפטרת מיוזמתי 4 חודשים לפני יום הלידה?
הסיבה להתפטרות היא שהפעילות שאני מבצעת בחברה כבר לא נחוצה והגעתי להסדר עם המעביד.
תודה
ואני מציע לך לא לעשות כל הסדרים עם
המעסיק זה יכול לפגוע בך ועדיף שתצאי לחופשת לידה עד 49 יום מתאריך הלידה המשוער ראי הסבר מאתר המל"ל כך גם תשמרי על זכויותיך לצורך דמי לידה ולאבטלה לאחר סיום חופשת הלידה לדמי אבטלה באם את עומדת בתנאים ראי הסברים מצורפים:
דמי לידה - תקופת הזכאות המרבית
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו להיום הקובע,זכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע זכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת וכן יולדת שהיא או הנולד היו צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה - זכאית להארכת החופשה ותשלום נוסף .
היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר