שלום לכם,
אני כותבת לכם מתוך התלבטות קשה וזקוקה לעצתכם.
אני עובדת בחברה מוכרת כבר שנתיים וחצי.
במהלך השנתיים וחצי למדתי את לימודי התואר הראשון.
השנה אני מתחילה את השנה האחרונה של לימודי התואר - שנה ג'- אם שינוי קטן - אני בהריון בחודש חמישי.
החל מבעוד חודש, אני יורדת למשרה של יום אחד בשבוע מכיוון שהלימודים הינם מאוד אינטנסיביים הכוללים סט'ז והכשרה מעשית בנוסף לשעות האוניברסיטאיות.
אני יודעת שלחישוב דמי הלידה לוקחים את ממוצע השכר של שלושת החודשים האחרונים.
בשלושה חודשים האחרונים (יולי - אוגוסט - ספטמבר) עבדתי משרה מלאה והרווחתי בסביבות 5,000 ש"ח בחודש.
במידה ואני יורדת ליום אחד בשבוע אני מרוויחה כ- 800 בחודש.
נכנסתי לאתר של ביטוח לאומי וראיתי שהיה רשום שם שיש אפשרות לא להתחשב בשלושת החודשים לפני הלידה מסיבות כאלה או אחרות.
מה לדעתכם עלי לעשות?
האם עדיף להשאר ולקבל דמי לידה של 800 ש"ח?
או האם יש איזושהי דרך שאוכל לקבל את דמי הלידה לפי שלושת החודשים המלאים שעבדתי בהם בשלושת החודשים האחרונים?
מישהו יודע משהו לגבי סטודנטים?
הצילו....כל מידע יתקבל בברכה
תודה
לשלשה החודשים לפני ואיני בטוח שהם
יקבלו את הסבריך כפי שהם שזו הסיבה לצימצום שעות עבודתך ,לכן אולי אציע לך הצעה שיתכן ותוכלי לעמוד בה והיא לצאת לחופשת לידה 49 יום לפני מועד הלידה המשוער ואז
אני מניח שתעמדי בתנאים הנידרשים.
ראי הסברים:
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה
א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
דמי לידה - תקופת הזכאות המרבית
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו להיום הקובע,זכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע זכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת וכן יולדת שהיא או הנולד היו צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה - זכאית להארכת החופשה ותשלום נוסף .
מקווה שעזרתי לך במעט.
המשך הריון קל ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר