שלום.
אני עצמאית, בעלת מניות (100%) בעסק, אבל לא עובדת בו כלומר לא מושכת משכורת וכמובן שלא מפרישה דמי ביטוח לאומי עבורי. (אם יש קשר - בעלי כן מקבל משכורת מהחברה).
אני בהריון בחודש חמישי, שכירה, ופוטרתי לאחר 4 חודשי עבודה. זהו מקום עבודתי החדש לאחר שעבדתי כשנה וחצי במקום אחר (מתוכם חופשת לידה עבור בני הבכור). כלומר עד היום עבדתי כשנה+עשרה חודשים ברצף אך לא באותו מקום עבודה.
האם אני זכאית לדמי אבטלה בגין הפיטורים על אף היותי בעלת מניות בחברה? האם אהיה זכאית לדמי לידה ( צפויה ללדת בסוף פברואר 2011) במידה ואחתום אבטלה?
תודה מראש!!
האם בעל שליטה בחברת מעטים זכאי לדמי אבטלה?
בעל שליטה בחברת מעטים אינו זכאי לדמי אבטלה.
מי שמחזיק ב- 10% לפחות ממניות החברה או בזכות למנות מנהל.
חברה בשליטתם של 5 בני אדם לכל היותר. בני זוג או בני משפחה אחת המחזיקים בחלק ממניות החברה, ולא חשוב באיזה חלק, מצרפים את מניותיהם
בגלל שזכותך לדמי לידה תלוייה בהפסקת עבודה לצורך לידה עליך להפסיק בפועל לפחות 49 יום מיום הלידה המשוער לפי אישור רופא,אני ממליץ לך לחזור לעבוד בחברה ולצאת לחופשת לידה כהצעתי אחרת לא תהי זכאית לדמי לידה בגלל שאינך עומד בתנאים ראי הסבר:
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה.
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
מקווה שהבנת.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר