שלום רב,
אני בהריון בחודש 4 ומתכננים לפטר אותי מעבודתי מזה 9 חודשים.
אני עדיין לא יודעת אם ולכמה ימי אבטלה אני אהיה זכאית (זאת בעצם הפעם השנייה שאני מובטלת השנה..למרות שבפעם הקודמת ניצלתי רק 30 יום).
ולפי הבנתי אני אוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה רק בתחילת שנה הבאה. אז אוכל לצאת לחופשת לידה כ-56 יום אחרי (שזה 49 יום לפני הלידה).
ועכשיו השאלות:
1. לפי מה מחושבים דמי הלידה - לפי המשכורות האחרונות או לפי דמי האבטלה?
2. האם במצב בו אני מובטלת ומקבלת דמי אבטלה - היום הקובע הוא היום בו יצאתי לחופשת לידה? או היום בו הפסקתי את עבודתי?
אודה על התייחסותך
תוכלי להמשיך לנצל את ימי האבטלה המגיעים לך,אכן תוכלי להגיש תביעה נוספת באם זו הפעם השניה שאת תובעת רק לאחר 12 חודשים מיום זכאותך הראשוני ראי הסבר :
אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
הכללים האלה חלים גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית
הדמי לידה מחושבים לפי ההסבר:
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה
א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
היום הקובע
היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
רק בריאות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר