שלום,
אני סטודנט לתואר ראשון, בשנה ג. עבדתי במהלך השנתיים האחרונות בעבודת אבטחה, בה עבדתי בסופי שבוע - ימי שישי ושבת, ועוד לילה או שתיים במהלך השבוע. סה"כ הגעתי לממוצע משכורת של כ7000 ש"ח. לצערי פוטרתי מעבודתי בסוף חודש ספטמבר. ראיתי שסטונדטים לא זכאים לדמי אבטלה וברצוני לברר את העניין הזה. אמנם אני סטודנט וקשה למצוא עבודות שמתאימות ללו"ז שלי (שכן אני לומד חמישה ימים בשבוע באוניברסיטה העברית ) אך עובדה שכן עבדתי ולכן נראה לי הגיוני שמגיעים לי דמי אבטלה....
מה הדין?
האם עצם היותי סטודנט פוטרת את הביטוח הלאומי לתת לי דמי אבטלה?
תודה מראש,
סטודנט לתואר ראשון, שלומד תוכנית לימודים מלאה והתפטר כדי ללמוד, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה. סטודנט שעבד בתקופת לימודיו ופוטר מהעבודה, יכול להיות זכאי לדמי אבטלה. סטודנט יכול להיות זכאי לדמי אבטלה בחופשת הקיץ, אם הוא עומד ביתר תנאי הזכאות.
החלק הראשון של תשובתך לא רלבנטית - מדברת על התפטרות. אני פוטרתי.
חוץ מזה מה זה התשובה הזאת "יכול להיות זכאי", אני פוטרתי במהלך הלימודים שלי, האם אני זכאי כן או לא. זו תשובה של כן או לא. מה קשור עכשיו יכול להיות זכאי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר