בשנת 2004 עד 2006 עבדתי כמטפלת, ושולם עלי בטוח לאומי.בשנת 2006 חליתי בסרטן וקבלתי קצבה מלאה. במשך שנה, בשנה השניה קבלתי קצבה חלקית,ולאחר מכן נשלחתי לשיקום,כי לא יכולתי להמשיך לטפל בילדים,ולכן למדתי יישומי מחשב וידע בהנהלת חשבונות. במשך תקופה זו ולאחריה הגשתי ערעורים על החלטת הוועדה. בסופו של דבר בערעור האחרון. שינו את מצבי משכירה לעקרת בית. וזאת בטענה שלא עבדתי 4 שנים לפני הגשת הערעור,אך אני בערעורים כבר מעל שנתיים,
שאלתי:
1 מדוע שונה מצבי לעקרת בית?
2 למה אין שום התייחסות למרות ההחמרה הגופנית שיש לי מאז המחלה?
3. כבר הגעתי ל110 אחוזי נכות רפואיים, אך הוסיפו לי במקום 64 אחוזי נכות 68 אחוזי נכות, אני זקוקה בדחיפות לייעוץ משפטי
תודה מראש
מחכה לתשובה מהירה
שידועים מראש הם לא קובעים זאת שרירותית אלא על פי הנחיות עו"ד,
אך בעייתך היא אחוזי הנכות בגדול ודרגת האי כושר שלך לכן באם את סבורה שמגיעה לך דרגת נכות ואי כושר אחרת לא לוותר.1.השינוי לעקרת בית עשוי לפגוע רק בתוספת התלויים לבן זוג באם הוא משתכר פחות מ-57% מהשכר הממוצע במשק ותו לא.
2.לגבי ההחמרה הוכיחי זאת באמצעות חו"ד רפואיות עדכניות,נסי בסיוע עו"ד מהסיוע המשפטי או מלשכת עורכי הדין הסיוע תמורת אגרה פעוטה באם תהי זכאית לסיוע.
3.נראה לי שאת שוגה בהבנת השקלול של האחוזים ראי כיצד עושים כי בנכות כללית אין 110% אלא רק 100%:
קביעת אחוז נכות לשני ליקויים רפואיים או יותר
אם לנבדק כמה מחלות, והרופא קבע אחוזים לכל מחלה בנפרד, אחוז הנכות הכולל ייקבע לפי חישוב משוקלל של אחוזי הנכות הרפואיים (ולא חיבור של הסכומים שלהם).
לדוגמה: אם הרופא קבע נכות רפואית לשתי מחלות כדלקמן:
למחלה הראשונה בגב - 20%. למחלה השנייה ברגל - 10%. החישוב ייערך כך:
20% למחלה בגב (20% נכות בגב מחושבים מתוך 100%)
+
8% למחלה ברגל (10%) נכות ברגל מחושבים מתוך 80% - אלה האחוזים שנשארו לאחר הפחתת 20% הנכות בגב מתוך 100% האפשריים).
------------------------
סה"כ 28%
4.אולי לא מספיק מהיר אך לפחות תשובה הגיונית ומכוונת.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר