חיים היקר שלום רב,
אני בן 55. נקבעה לי נכות כללית בשיעור 95% נכות רפואית יציבה ואי כושר 100% צמיתה מאז שנת 2009 עקב מחלות קשות. אני מקבל קצבת נכות מהמל"ל ובנוסף לכך פנסיית נכות וקצבת אובדן כושר עבודה (ביטוח פרטי). בחודשים האחרונים ישנה החמרה במצבי הבריאותי ונוספה לי צרה נוספת - לקות שמיעה בדרגה בינונית בשני אוזני (כניראה סיבוך של סוכרת ואירועים מוחיים). שאלותי הן: 1האם ניתן לתבוע שר"ם (יש לי בעיות מוטוריות בגפיים העליונות והתחתונות המגבילות אותי בפעולות יומיומיות). 2. האם אני חייב לדווח על החמרה במצבי הבריאותי, על אף שמבחינת גובה הקיצבה לא יהיה שינוי כלשהו. 3. האם המל"ל ידרוש ממני לעבור ועדה רפואית נוספת (סיוט בעיני) אודה לך על תגובתך.
שירותים מיוחדים לנכים
לקצבה לשירותים מיוחדים זכאים גברים ונשים עד גיל פרישה המבוטחים בביטוח הלאומי וזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום-יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה על הפרשות), או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים.
2.לגבי הדיווח אתה עומד בתנאי הסף של 60% נכות רפואית.
3.המל"ל ידרוש ממך לעבור ועדה לשר"מ שזו בדיקה בפני עצמה באם אתה עומד בתנאים או בחלקם.
4.כדי שתבדוק גם את זכאותך לניידות.
רק בריאות ובהצלחה.
חיים היקר ראשית תודה על תשובתך
בהמשך לשאלותי בנוגע לשר"ם וניידות, אבקשך לענות לי על שאלות יותר ספציפיות. בשל כאבים אורתופדים ונוירופתיה סוכרתית אני נוטל תרופות אופיאטיות (ניגזרות מאופיום) במינון גבוה ואני מנומנם ברוב שעות היום ולא מסוגל לתפקד פיזית ונפשית. כמו כן אני נוטל תרופות בשל דיכאון וחרדה חמורים עקב מצבי הרפואי המתדרדר. בנוסף לכך נוטל אינסולין בשל סוכרת לא מאוזנת. פעם אף אושפזתי בבי"ח למשך מספר ימים בשל איבודי הכרה כתוצאה מהיפוגליקמיה 1. האם לצורך שר"ם ניתן לטעון שאני זקוק להשגחה למניעת סכנת חיים לעצמי? 2. האם לאור עובדות רפואיות אלה אהיה בכל זאת זכאי לניידות?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר