שלום, ילדתי תינוקת בספט' 09, ובמאי 10 החלטתי להתפטר ממקום העבודה ולהישאר בבית לטיפול בתינוקת. בשל אילוצים שונים הגשתי תביעה לאבטלה לבטוח לאומי והתיצבתי בלשכת התעסוקה רק בספט' 10 (כשנה לאחר הלידה). כעת קיבלתי תשובה לפיה איני זכאית לדמי אבטלה מאחר וצברתי 286 מתוך 360 ימי עבודה בשנה וחצי שקדמו להתיצבותי בלשכת התעסוקה . האם ניתן לערער? אם הייתי יודעת שאני מוגבלת בזמן, הייתי מזדרזת להגיע לבטוח לאומי וללשכת התעסוקה. לא ידעתי שיש מגבלת זמן.
ראי הסבר מאתר המל"ל:
כדאי להתייצב מיד בשירות התעסוקה
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
לערער ניתן אך לדעתי אין סיכוי שתזכי החוק לצידם אך מי אני שאמנע ממך את זכות הערעור.מצטער ובהצלחה.
צריך לקחת בחשבון גם חודשים לפני שהתפטרת.
מותר לך להיות בחופשה ללא תשלום אחרי הלידה וזו יכולה לזכות אותך בעוד ימי עבודה זאת אומרת שבודקים יותר ימים חוץ משנה וחצי שקדמו להתיצבות שלך בלשכת התעסוקה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר