אני עובדת מזה 5 שנים במקום עבודה, וכרגע אני גם בהריון- חודש 5 וגם סטודנטית. אני מעונינת להתפטר עקב קושי ועומס. משכורת ממוצעת שנה אחורה היא סביב 6000 ברוטו, 5200 נטו. במידה ואמשיך לעבוד עד הלידה (ב"ה) מכיוון שהורדתי % משרה , משכורתי נטו תהייה בערך 3000 נטו.
השאלה היא, מה אני אפסיד אם אתפטר? מחברים אני כל הזמן שומעת שכדאי לי למשוך עד הסוף אחרת זכויותיי ייפגעו. אך מקריאה באתרים שונים, למיטב הבנתי אני רק ארוויח...
5200* 3 חודשים לעומת 3000* 3 חודשים
אני טועה???
ולגבי פיצויים- אם אני מתפטרת בהריון אני זכאית אולי?? אני מנסה לעשות חישובי רווח והפסד..אשמח לעזרה!!
נ.ב- דמי לידה מחושבים לפי נטו או ברוטו?
או עד 49 יום לפני מועד הלידה לפי אישור הרופא ואז לצאת לחופשת לידה
מה תרוויחי ? תוכלי לבקש :
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה
א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
לגבי הפיצויים את זכאית באם תתפטרי לאחר הלידה,אך לצורכי דמי אבטלה באם את זכאית יהיה עליך להמתין 90 יום באם התפטרותך תוכר במוצדקת ראי הסבר:
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
דמי הלידה באים לפצותך על שכרך ברוטו כמות שהוא + הפרשים בהמשך באם יהיו ומהם ינוכו כל הניכויים .
בהצלחה.
תודה.לגבי הסעיף הבא: "יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה". בכל מקרה? גם אם אין שום סיבה רפואית לכך והסיבה היחידה הנה שאני סטודנטית?? גם במקרה כזה הם יתחשבו בשכר הגבוה??
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר