שלום רב
ברצוני לדעת מהי החשיבות של פרוטוקול בית משפט בהסכם גירושין.
אם ביטוח לאומי דורש ממני הסכם גירושין (בכדי לדעת כמה מזונות אני מקבלת, להשלמת הכנסה), האם אני אמורה או חייבת להראות להם את גם את הפרוטוקול או שאני יכולה להוציא אותו מההסכם ולתת לביטוח לאומי רק את ההסכם?
אני שואלת מכיוון שהגעתי להסכם עם בעלי שהוא ישלם לי 1,100 ש"ח לכל ילד (2 ילדים ) במקום המינימום שהוא 1,250 ובתמורה הוא ימשיך לשלם הלוואה של 300 ש"ח לבנק - הלוואה שאני הייתי אמורה לכסות.
השופט הסכים לאשר את ההסכם בתנאי שבפרוטוקול יהיה רשום שסכום המזונות לכל ילד הוא 1,250 ש"ח ושאני יכולה לשלם לבעלי מסכום זה 300 ש"ח או לחילופין שאני רשאית לקזז סכום זה מהמזונות.
מה לדעתך יהיה לביטוח לאומי להגיד על זה במידה ואני חייבת להראות להם את הפרוטוקול??
תודה
להציג את הסיכום בפני מחלקת מזונות
את הפרוטוקול כפי שהוא כולל הסיכום
כלומר שאת מקבלת סכ"ה 2500ש"ח
עבור ילדיך במקרה שלך באם את לא עובדת עדיין תהי זכאית להשלמה הכנסה כי גובה הקצבה הוא כ-3100 ש"ח,מה שיזכה אותך בתנאים הנילווים.
תוספת השלמת הכנסה
את עשויה להיות זכאית להשלמת הכנסה, אם בפסק הדין נקבעו דמי מזונות בסכום שהוא נמוך מהסכום המגיע לך על-פי התקנות, ואת מקבלת את דמי המזונות על פי הסכום שנקבע בפסק הדין. במקרה זה עלייך לפנות למחלקת הבטחת הכנסה בסניף הקרוב למקום מגורייך כדי לברר את זכאותך.
בהצלחה.
יו, תודה על התשובה המהירה.
אבל לא הבנתי, האם אני חייבת! להראות את הפרוטוקול? כי בהסכם כתוב שאני מקבלת 1,100 על כל ילד וההסכם חתום גם הוא בחותמת בית משפט. מה יכול להיות אם אני לא אראה להם את הפרוטוקול? יכולים לתבוע אותי?
אכן, כל שקל חשוב לי מאוד - ממש למחייה, בגלל זה הגעתי להסכם הזה עם בעלי והשופט נראה לי הרס הכל עם הפרוטוקול.
תודה רבה
והוא היה חייב לציין את הסכום שנקבע
בהסכם שלך עם גרושך ועצם העובדה שהשופט ציין את הסכום בפרוטוקול לא מאפשר לך כל ברירה אלא לדווח על הסכום לטובתך כי במקרה של גילוי הממצא תדרשי להחזיר ויבדקו אותך אפילו במחלקת ההונאות שנפתחה בביטוח לאומי,עצה אישית אל תסתבכי
איתם ההפרש לא שווה את הנזקים שיגרמו לך.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר