14.8 עברתי ניתוח חירום של מפרצת מדממת ואושפזתי 22 יום בטיפול נמרץ ועוד 10 ימים במחלקה ואח"כ עברתי לשיקום חודש בביה"ח ורק היום בבוקר הייתה לי ועדה בביטוחו לאומי ונאמר לי בעוד חודש יגיע מכתב בדואר וכו' למה כל כך הרבה זמן ואיך אפשר להסדר בלי הכנסה תקופה ארוכה בכל התקופה הזו לא קיבלתי עזרה בבית בכלל . אני זקוקה להכנסה ועזרה מיידית אני אמא לילדים יש לי אישורים רפואים שמורים לי לא לעבוד בשנה הקרובה. מה עושים.
אמורה לעדכן אותך שאת זכאית להבטחת הכנסה ראי הסבר מאתר הבטחת הכנסה מבחן התעסוקה:
חולה שאינו מסוגל לעבוד יותר מ-30 יום רצופים
הכוונה למחלה זמנית, תאונה, ניתוח , או למי שזכאותו נבחנת לעניין קצבת נכות ועדיין לא התקבלה החלטה.
המסמכים הנדרשים: אישור רפואי על המחלה ועל פרק הזמן שאינו מסוגל לעבוד.
תקופת הזכאות: כל זמן שאינו מסוגל לעבוד ועד 6 חודשים.
אז זה לא מאוחר הגישי בקשה מיד עד להחלטת הועדה לנכות כללית לאחר 91 יום יתכן ותהי זכאית לקצבת נכות וכן לעזרה בבית קצבת שירותים מיוחדים
תחילת הזכאות
הזכות לקצבה מתחילה בתום 90 יום ממועד תחילת אי הכושר להשתכר/ לתפקד במשק הבית ( התאריך הקובע ), ואולם אם ביום ה-91 מקבל הנכה דמי מחלה ממעסיקו או מקופת גמל , תתחיל זכותו לקצבת נכות רק בתום פרק הזמן שבעדו שולמו לו דמי מחלה. מועד תחילת אי הכושר המוקדם ביותר האפשרי הוא 15 חודשים לפני הגשת התביעה.
לאחר שתוכלי במידה ואת זקוקה לסיוע
הגישי בקשה לשר"מ ראי הסבר:
שירותים מיוחדים לנכים
לקצבה לשירותים מיוחדים זכאים גברים ונשים עד גיל פרישה המבוטחים בביטוח הלאומי וזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום-יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה על הפרשות), או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים
לפרטים מלאים כנסי לאתר הביטוח הלאומי.רק בריאות ובהצלחה.
לבדוק מה קרה בעבודה לפני אירוע מפרצת מדממת-אולי מדובר בתאונת עבודה?היה כעס?היה ויכוח?
תבדקי טוב את הזכויות שלך.
על נכות כללית משלמים אחרי 90 יום ועל ימים אלה לא משלמים.
תרגישי טוב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר