תודה על האינפורמציה.
אני נשואה בעלי מאז האישפוז איתי בבית בדצמבר חייב לחזור לעבודה בועדה רצו לתת לי עזרה במקלחת וכו' אני זקוקה לעזרה עם הילדים ובבית אני זקוקה להכנסה בגלל התרופות שאני קונה הסבונים המיוחדים בגלל האלרגיה בגוף הניידות ממקום למקום ומה לעשות עם כל התקופה שלא קיבלתי הכנסה. שבוע לפני האירוע פותרתי ממקום העבודה אחרי 4.5 שנים של עבודה במשרה מלאה הייתי בריאה כל הזמן והיום אני עדיין בטיפולים של שיקום יום ונאלצת ללכת באוטובוסים כי לוקח המון זמן גם לקבל תו כניסה לרכב בזמן הטיפולים ואין לי כסף לשלם חניות כל כך הרבה פעמים וכו'.
כל האישורים הרלונטים נתנו לביטוח לאומי למי לפנות למרות הועדה מאתמול כדי לא לחכות חודש . יש לי אישורים רפואים שאני צריכה לעבור ניתוח נוסף בעוד 8 חודשים בגלל מפרצת נוספת הרופא לא אישר עבודה למשך השנה הקרובה (אני מפתחת מפרצות) מה עושים.
אם אני זכאי ביום ה-91 הרי שעברו הרבה יותר ימים פוטרתי אחרי יום עבודה ב-5.8 וזה קרה 14.8 מה עושים.
תיאור מהלך העינינים כפי שציינת,לצערי
אין מה לעשות כנגד ה-91 יום שעליך להמתין גם באם התקבלה החלטתה מיידית הכל תלוי ממתי יחליטו רופאי הועדה שאת זכאית לקצבת נכות יתכן
אפילו רטרו עד שנה באם היתה סיבה אך בכל מקרה יופחתו 90 מהזכאות ראי
הסבר נוסף:
תחילת הזכאות
הזכות לקצבה מתחילה בתום 90 יום ממועד תחילת אי הכושר להשתכר/ לתפקד במשק הבית ( התאריך הקובע ), ואולם אם ביום ה-91 מקבל הנכה דמי מחלה ממעסיקו או מקופת גמל , תתחיל זכותו לקצבת נכות רק בתום פרק הזמן שבעדו שולמו לו דמי מחלה. מועד תחילת אי הכושר המוקדם ביותר האפשרי הוא 15 חודשים לפני הגשת התביעה.
לאחר שתוכרי במידה ואת זקוקה לסיוע
הגישי בקשה לשר"מ ראי הסבר:
שירותים מיוחדים לנכים.
איני מכיר את המחלה אך ליתר בטחון בדקי עם רופאיך האם יש קשר סיבתי בין פריצת המחלה ועבודתך במידה וכן
זכויותיך ישתפרו בהרבה באם הועדות יכירו במסקנות אלה.בהצלחה.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר