שלום, חופשת הלידה שלי הסתיימה ב16/11. ב21/11 הודעתי למעסיקי בע"פ ובכתב על התפטרות לאחר כ4 שנים במקום העבודה. בבטל"א אמרו לי טלפונית שאני זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום,ושעליי להודיע מיידית ללשכת התעסוקה. כשהלכתי ללשכת התעסוקה הפקיד אמר לי שאינו יכול לרשום אותי בכלל כי התפטרתי לצורך טיפול בילד ו"איני פנויה לעבודה" והפנה אותי שוב לברר בבטל"א. אלה שוב אמרו לי שעליי לחתום מיד בלשכת התעסוקה, ושזו בעיה שלי מולם, ואני לא הראשונה שעושים לה בעיות עם זה... האם מותר ללשכת התעסוקה לא לרשום אותי? האם ע"מ שירשמו אותי עליי להצהיר שאני כן פנויה לעבוד? האם עליהם לחפש לי עבודות רק לפי השכלתי או לפי המשרה האחרונה שלי? אודה לתשובות. תודה
ראי הסבר מהאתר :
חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.
לאחר מכן עליך להרשם בלשכה על מנת לשמור על זכויותיך לאבטלה ראי הסבר מאתר אבטלה:
כדאי להתייצב מיד בשירות התעסוקה
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
על שאר הזכויות עייני בקישור אבטלה באתר הביטוח הלאומי.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר