שלום
עפ"י אחוזי הנכות הצמיתים שקיבלתי וכן אי הכושר לצמיתות אני זכאי לשר"מ.
קראתי כי זה ניתן למי שנזקק לעזרה ברחצה אכילה ועוד.
מה קורה אם זהו אינו מצבי? מה אם אני נזקק לעזרה בכך שמישהו יבשל עבורי, ינקה את הבית, יכבס ועוד, בקיצור כל עבודות משק הבית שבשל מצבי הגופני אני מתקשה מאוד מאוד בעשייתן? האם גם אז ניתן לתבוע שר"מ?
כמו כן עוד שאלה אני מתעתד לגור עם בת זוג
האם יש לכך אילו השלכות?
האם יכולה להיות אפשרות לכך שאאבד משהו בכך?
אני מעוניין לקבל שר"מ והיא זו שתעשה עבורי את כל העבודות הנ"ל
היא חד הורית ואני מודע לכך כי תאבד בשל המעבר אליי את כל זכויותיה.
השאלה אם גם אני אאבד משהו.
אודה לעצתך והכוונתך
יואל
במסגרת בחינת הזכאות לקצבת שירותים מיוחדים, נבדקת מידת התלות של הנכה בביצוע 5 פעולות יומיום בלבד. ההגדרה של הפעולות הללו הינה מצומצת - כך למשל, נבחנת מידת התלות של הנכה באכילה כאשר הכוונה היא לעצם פעולת האכילה ולא לפעולות הנדרשות להכנת האוכל!.
באשר לבת זוג, הרי שלעניין זה ישנה השלכה רק כאשר הנך זכאי מלכתחילה לקצבה. נכה שאין לו בן זוג זכאי לתוספת וכאשר יש בן זוג, לא משולמת אותה קצבה. אולם כאמור, הבעיה היא לקבל את הקצבה מלכתחילה.
מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
השפעה בדרך כלל של 50% אך לא הכרחית וכמובן האם החד הורית תאבד את קצבת הבטחת ההכנסה בגלל מגורים משותפים עם בן זוג,
שירותים מיוחדים לנכים - מי זכאי לקצבה ?
לקצבה לשירותים מיוחדים זכאים גברים ונשים עד גיל הפרישה המבוטחים בביטוח הלאומי וזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום–יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה על הפרשות), או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים.
הגיל שבו זכאותך לקצבת זקנה מותנית בהכנסות שלך מעבודה ושלא מעבודה. ההכנסה מפנסיה אינה נלקחת בחשבון. גיל זה עולה בהדרגה, וכשיושלם התהליך, הוא יהיה 67 לגברים ו-64 לנשים.
בין השאר זכאי לקצבה גם מי שהוא אחד מאלה:
מי שמקבל טיפול בדיאליזה פעמיים בשבוע לפחות.
מי שהושתל בגופו איבר (כליה, לב, לבלב, ריאה, כבד) או מוח עצם מתורם זר - בשנה הראשונה מיום ההשתלה. מי שהושתל בגופו מוח עצם "עצמוני" - בחצי השנה מיום ההשתלה.
עיוור שנקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 90%, והוא מתגורר לבדו או עם בן זוג עיוור. מי שהוא עיוור עם נכות רפואית בשיעור של 90% וגם חירש עם נכות רפואית של 50%.
מי שמאושפז במוסד שניתנים בו שירותי רפואה, שירותי סיעוד או שירותי שיקום אינו זכאי לקצבה
רק בריאות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר