שלום רב לכם!
לפני שנה הושתל בי קוצב דפיברילטור קבוע,ואני אמורה לעבור ועדה רפואית במל"ל,חברתי בדקה בספר המבחנים של המל"ל,לקביעת אחוזי נכות ע"פ הפגיעה,ושם מצויין שקוצב דפיברילטור מזכה ב-100% נכות.
1.האם הועדה יכולה לסטות מהאמור בספר,ומספיקה העובדה שיש בי קוצב דפיברילטור והיא מחייבת אותם ל-100% נכות ללא שיקול דעת?
בתודה רבה
שרה פ.
שלום רב,
בהנחה שהגשת תביעה לנכות כללית - ראשית, וועדות רפואיות הן מאוד "יצירתיות" ויכולות, ע"פ ס' 14 לתקנות הביטוח הלאומי, לקבוע נכות "מותאמת" וכדו' - ולכן, הוועדה לא מחוייבת לדבר. אבל, גם אם תקבלי 100% נכות רפואית, בשלב השני ביטוח לאומי בודק האם איבדת את כושרך להשתכר עקב בעיותייך הרפואיות (בהנחה שאינך עובדת...) - קרי, בכדי לקבל קצבת נכות כללית עלייך לקבל דרגת אי כושר הנעה בין 60% ל- 75% ורק אז תקבלי קצבה בפועל.
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
עו"ד אשכנזי הנכבד!
בראש וראשונה תודה רבה על התייחסותך,ברצוני להוסיף שחברתי הטעתה אותי( וברור שלא בכונה)ובכן השתלת קוצב דפיפרילטור מזכה ב-100% ,רק לנכי צהל והבטחון,וזה על פי תקנות הנכים-תגמולים ושקום- וזה מופיע במבחנים לקביעת הדרגה.
לעומת זאת בספר הזהה לגבי תאונות עבודה אין זכר לקוצב דפיברילטור,ולכאורה יש כאן אפלייה לטובת נכי צהל,ו ב צ ד ק!,
אך האם אני יכולה לבקש מהוועדה להסתמך על המבחן לנכי צהל" ולהשוות אותי באחוזים דומים,זה לא הגיוני ולא צודק ששיוך לקבוצות שונות במשק, משנה את דרגת נכותו של אדם,האיברים זהים לכל בני האדם באשר הם,ולכן נראה לי שבמישור הכללכלי יש הצדקה מלאה לשדרוג נכי צהל ,אך חייבת להיות התאמה בנכות עם רמת תגמולים נמוכה יותר ,מה דעתך המקצועית על הנ"ל בבקשה
ובתודה שרה פ.
שלום רב,
לעניין השוואת תנאי נכי עבודה לנכי צה"ל, דובר על כך רבות, וקצרה היריעה מלדון בנושא במסגרת זו.
בהנחה שמדובר בתביעת נכות כללית, ביטוח לאומי מסתמך על מבחני הנכות לנפגעי עבודה המותאמים גם לנכות כללית...
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שלום לך ויום טוב!
אני בפרוש ציינתי, שאין להשוות בין נכי צהל לנכי עבודה,אך זאת ,רק מהפן הכלכלי דהיינו הגדלת סכום הקצבות לצהל לעומת נכי עבודה!
שאלתי הנה שאם בטוח לאומי מסתמך (כדבריך) בנושאי נכות כללית על מבחני נכות מעבודה,אז מדוע שהבטוח הלאומי לא יסתמך לגבי מבחני הנכות,(איברים ואחוזי נכות),על מבחני צהל.
והתשלום יהיה שונה ולטובת צהל.אודה לך אם תשיב לי על כך,ואגב אני מוכנה להיאבק על זה לטובת הכלל כי זה לא צ ו ד ק
תודה שרה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר