הייתי מעורבת בתאונת עבודה בסוף דצמבר 2008. הגשתי תביעה להכרה בפגיעה ביולי 2010 שהתקבלה. ביום 21.11.10 נקבעה לי נכות כדלקמן: 50% נכות על 3 חודשים ראשונים, 30% נכות על 3 חודשים נוספים ן-10% נכות צמיתה. הבסיס לחישוב הגמלה היה 18,232 ש"ח. מענק חד פעמי הינו בגובה 19,760 ש"ח. נדמה כאילו שולם מלוא הסכום עבור המענק החד פעמי אבל לא שילמו כלום על נכות זמנית. מה יכול להיות ההסבר לסכום הנמוך? לכאורה על 3 חודשים ראשונים הייתי אמורה לקבל על 3 חודשים ראשונים 6836 ש"ח, שלושה חודשים הבאים 5469 ש"ח ובגין הנכות הצמיתה כ- 19,000 ש"ח. האם הסיבה היא הקיזוז? לא היו אמורים לקזז רק את חודשי האיחור (אף אם נחשב לחומרה מדובר ב-8 חודשים בלבד...).
במקרה שלך, התביעה לדמי פגיעה (91 הימים הראשונים שלאחר התאונה) התיישנה מאחר והיא הוגשה לאחר 12 חודשים מיום התאונה.
לגבי הנכות הזמנית:
בהנחה שגם את טופס התביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה הגשת בחודש יולי 2010, אזי ניתן לשלם לך קצבאות 12 חודשים אחורה מחודש יולי 2010 - כלומר מחודש יוני 2009. במקרה שלך, הנכות הזמנית נמשכה עד יוני 2009 - כלומר, הזכאות שלך לגמלת נכות זמנית התיישנה אף היא.
לגבי המענק, בנסיבות המקרה, אין השפעה על גובה המענק ואת זכאית לקבל אותו במלואו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר