אני בת 18 סטודנטית ( לומדת עתודה עם תעודת סטודנט אך ללא תעודת עתודאי ) ולא עובדת , האם אני פטורה מלשלם לביטוח לאומי או לא?
אשמח לתשובה בהקדם.
דמי ביטוח לאומי - מי פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי
עקרת בית- אישה הנשואה למבוטח, שאינה עובדת מחוץ למשק ביתה.
מבוטח שאינו עובד ואין לו הכנסות, או שהכנסותיו אינן עולות על 5% מהשכר הממוצע (401 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) ) והוא אחד מאלה:
א. אסיר או עציר השוהים בבית מעצר/הסוהר - לתקופה של 12 חודשים.
ב. עולה חדש - לתקופה של 12 חודשים מיום עלייתו לארץ.
ג. מי שמלאו לו 18 שנים פטור מתשלום דמי ביטוח עד 12 חודשים לכל היותר, לא בהכרח רצופים, ובתנאי שיתחיל שירות חובה לפני גיל 21. הערה:סעיפים ג' ד' בתחולה מ-1.8.2002
ד. מי שמלאו לו 18 שנים והוא לומד במוסד חינוכי על - יסודי (עד כיתה י"ב) או מצוי בהכשרה מקצועית, פטור מתשלום דמי ביטוח בתקופת הלימודים, וכן בתקופה נוספת מסיום הלימודים עד 12 חודשים לכל היותר, לא בהכרח רצופים, בתנאי שיתחיל שירות חובה לפני גיל 21 . לתשומת לבכם שפטור זה יחול תמיד בגיל שבין 18 ל -21 ולא יותר מזה. הפטור אינו חל מיום השחרור ואילך.
אסיר או עציר, השוהים בבית המעצר/הסוהר יותר מ–12 חודשים, גם אם יש לו הכנסה.
חייל בשירות סדיר, שאינו עובד שכיר או עובד עצמאי
בהצלחה.
אני ראיתי את זה אך גם נתקלתי בהרבה דברים אחרים שאומרים שמי שסטודנט צריך לשלם אך לא כתוב שם אם הוא בן 18 או לא וזה מה שמבלבל אותי.. אשמח לתשובה חוזרת ..
במקרה ואת מתגייסת :
ג. מי שמלאו לו 18 שנים פטור מתשלום דמי ביטוח עד 12 חודשים לכל היותר, לא בהכרח רצופים, ובתנאי שיתחיל שירות חובה לפני גיל 21. הערה:סעיפים ג' ד' בתחולה מ-1.8.2002
ד. מי שמלאו לו 18 שנים והוא לומד במוסד חינוכי על - יסודי (עד כיתה י"ב) או מצוי בהכשרה מקצועית, פטור מתשלום דמי ביטוח בתקופת הלימודים, וכן בתקופה נוספת מסיום הלימודים עד 12 חודשים לכל היותר, לא בהכרח רצופים, בתנאי שיתחיל שירות חובה לפני גיל 21 . לתשומת לבכם שפטור זה יחול תמיד בגיל שבין 18 ל -21 ולא יותר מזה. הפטור אינו חל מיום השחרור ואילך.
במידה ולא אז עליך לשלם דמי ביטוח לאומי כסטודנטית ראי הסבר:
שיעורי דמי הביטוח
גם עתודאי בזמן שהוא לומד נחשב כתלמיד (סטודנט) לצורך תשלום דמי ביטוח.
אם אין לסטודנט הכנסות העולות על 5% מהשכר הממוצע, הבסיס לתשלום דמי ביטוח לאומי הוא 5% מהשכר הממוצע (401 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) ).
שיעור דמי הביטוח הלאומי הוא % 4.61 (החל ב- 01.01.1995) מהבסיס וערכו 18.00 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) .
סכום ביטוח הבריאות לחודש הוא 95.00 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) .
סך הכל דמי ביטוח לחודש: 114 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) .
לפי חוק הביטוח הלאומי, השכר הממוצע מחושב לפי שיטה שנקבעה בחוק, ב-1 בינואר של כל שנה, ולאחר מכן בכל פעם שחל פיצוי.
מקווה שהפעם מובן לך יותר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר