לפני כשבועיים התחלתי לחתום בלשכה לאחר שפוטרתי מתפקיד ניהולי בחברה גדולה (לציין כי אני סטודנט לתואר ראשון) אתמול הגעתי לחתום בפעם השלישית, בשעות שציין בפני הפקיד בפעם הראשונה שהגעתי, והלשכה הייתה סגורה. בדיעבד הסתבר כי ככל הנראה הייתה אי הבנה ביננו ובשל כך הגעתי לאחר שעות הפעילות. למחרת היום פניתי שוב ללשכה והפקיד הודיע לי שאני מפסיד שבועיים בשל כך ( אציין כי אני מחפש עבודה באופן אינטנסיבי ואין בכוונתי לנצל את כל תקופת החתימה) האם ישנה דרך להשיג על החלטה זו? האם אישור מחלה יכול לסייע (וזאת על אף שהתייצבתי ועל אף שהבהרתי לפקיד שהתייצבותי המאוחרת הייתה בשל הנחיה שגויה שלו)? כמו כן אציין כי הפקיד החליט לשלוח אותי לראיונות עבודה לתפקידים שאינם תואמים את הכישורים שלי כגון נציגי שירות לקוחות ואמר כי חובתי להתייצב. מה אוכל לעשות?
אבטלה בזמן לימודים וניצול ימי האבטלה היה נדחה לחודשי הקייץ,כיום המצב שופר ואפשרי ללמוד ולהתייצב כל עוד הלימודים לא מפריעים לך להתייצב כנדרש ואף להיות מוצב בעבודה שלפי הלשכה נחשבת כמתאימה לכישוריך,בגדול אתה יכול
לסרב אך זה ילווה בעונש ראה הסבר:מי שלשכת שירות התעסוקה הציעה לו עבודה מתאימה, והוא סירב לקבלה, או מי שהלשכה הציעה לו הכשרה, השתלמות או הסבה מקצועית, וסירב - יתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הסירוב, בכל פעם שסירב כאמור, ויופחתו לו 30 ימים ממניין הימים המגיעים לו..
לגבי אישור מחלה בדיעבד לאחר שכבר שוחחת על איחורך / אי ההבנה איני מציע לך לא יושבים שם טיפשים,מה שאתה יכול לנסות זה לערער בפני מנהל הלשכה.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר