שלום רב,
אני גר כיום בישראל ומתקיים מקצבת נכות כללית ופנסיית נכות ממקום עבודתי. בקרוב אהיה זכאי לקצבת זיקנה ופנסיית זיקנה. בעברי הרחוק התגוררתי ועבדתי כ - 15 שנים בבלגיה. עם חזרתי ארצה הצהרתי במל"ל שעבדתי במדינת אמנה. יש לי מספר שאלות:
1. לאור האמנה בין ישראל לבלגיה אני זכאי לקבל קצבת זיקנה ופנסיה מעבודה מבלגיה. האם קצבאות אלה יקוזזו מקצבאות המקבילות בישראל?
2. בישראל אני זכאי לפטור ממס הכנסה בשל נכויותי הקשות. האם הכנסותי הנוספות מחו"ל יהיו פטורות אף הן ממס הכנסה?
אודה מראש על תגובתך.
קצבה,אך אני מציע שתפנה למחלקת זקנה לקבלת הבהרות בנושא.
2.לפטור ממס זכאי מי שנקבעו לו לפחות 89.1% נכות רפואית ויהיה עליך להגיש מסמכים למס ההכנסה באם אתה עומד בתנאי הזה.
בהצלחה.
הזכויות הניתנות במסגרת האמנות - קבלת קצבאות
האמנות מסדירות קבלת קצבאות מסוימות למי שעבר מישראל להתגורר במדינת אמנה, ולמי שעבר ממדינת אמנה לישראל, אם הוא עומד בתנאי הזכאות לקצבה על-פי החוק והאמנות.
מדינה שעמה יש לישראל הסכם לבטחון סוציאלי
קבלת קצבאות ממדינת ישראל
מי שמתגורר במדינת אמנה, והוא זכאי על-פי הכללים בישראל לקצבה הכלולה בענפי הביטוח של האמנה, יוכל לקבל מהביטוח הלאומי הישראלי את הקצבה המגיעה לו, לחשבון הבנק שלו במדינת האמנה.
תביעה לקצבה מהמוסד לביטוח לאומי בישראל תוכל להגיש באמצעות הביטוח הסוציאלי במדינת האמנה, או באמצעות האגף לקשרי חוץ.
תושב ישראל שקיבל קצבה בארץ ועבר למדינת אמנה, יוכל להמשיך לקבל במדינת האמנה את הקצבה המגיעה לו מהביטוח הלאומי בישראל, אם הקצבה נכללת בענפי הביטוח של האמנה.
לקבלת הקצבה במדינת האמנה עליך להודיע לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריך בישראל על המעבר למדינת האמנה. תצטרך למסור את כתובתך בחו"ל, פרטי חשבון בנק בחו"ל, ולהמציא אישור חיים פעם בשנה.
קבלת קצבאות ממדינת האמנה
תושב ישראל שהתגורר בעבר במדינת אמנה וצבר בה תקופת ביטוח, עשוי להיות זכאי לקבלת קצבה ממדינת האמנה.
תביעה לקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי במדינת האמנה שבה התגוררת תוכל להגיש גם באמצעות האגף לקשרי חוץ.
מי שקיבל קצבה במדינת אמנה, ועבר להתגורר בישראל, יוכל להמשיך לקבל בישראל את הקצבה שקיבל בארץ מוצאו, בתנאי שהקצבה נכללת בענפי הביטוח של האמנה.
כדי לקבל את הקצבה בישראל, עליך להודיע לביטוח הסוציאלי במדינת האמנה על המעבר לישראל. תצטרך למסור פרטי חשבון בנק בישראל ולהמציא אישורים.
שים לב,
אם תגיש תביעה לקבלת קצבה במדינת האמנה באמצעות המוסד לביטוח לאומי בישראל, יראה המוסד לביטוח סוציאלי במדינת האמנה את תאריך הגשת התביעה בישראל כתאריך הגשת התביעה אצלו, ולהיפך - אם תגיש תביעה לקבלת קצבה מהמוסד לביטוח לאומי בישראל באמצעות המוסד לביטוח סוציאלי במדינת האמנה, ייחשב תאריך הגשת התביעה שם כתאריך הגשת התביעה במוסד לביטוח לאומי בישראל.
בכל מסמך מחייב או ערעור על תביעה שהוגש באמצעות המוסד לביטוח סוציאלי במדינה האחת, ייחשב התאריך המוטבע על המסמך כתאריך הקובע על-ידי המדינה השנייה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר